Τον Οκτώβριο η δίκη του παιδεραστή Σειραγάκη σε δεύτερο βαθμό

12:22 π.μ. - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016
12:09 π.μ. - Τετ, 28/22/2016
Image: Τον Οκτώβριο η δίκη του παιδεραστή Σειραγάκη σε δεύτερο βαθμό

Στις 21 Οκτωβρίου, θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, ο παιδεραστής, πρώην προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης

Όπως γράφει το rethnea.gr. Ο δράστης της πλέον απεχθούς υπόθεσης παιδεραστίας που απασχόλησε ποτέ όχι μόνο τα Ελληνικά Δικαστήρια αλλά και τα Ευρωπαϊκά, καθώς όμοιά της δεν έχει ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2011 στο Ρέθυμνο. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από τακτικούς δικαστές και ενόρκους του ΜΟΔ Πειραιά, στις 16 Μαΐου του 2013 , για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος 36 ανηλίκων (τα θύματά του ήταν πολύ περισσότερα) και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών και κατά συγχώνευση 220 έτη ποινή κάθειρξης.
Ομόφωνα το Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του δράστη για χορήγηση του ελαφρυντικού για μειωμένο καταλογισμό και κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές) απέρριψε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Πρόκειται για την αυστηρότερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο για παιδεραστία στην Ελλάδα, αλλά και από τις τρεις μεγαλύτερες ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης που έχουν επιβληθεί ποτέ στην χώρα για αδικήματα για τα οποία η νομοθεσία δεν προβλέπει την ποινή των ισοβίων.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ Πειραιά, φορτισμένη από όλη την ακροαματική διαδικασία, την υπόθεση και το αποδεικτικό υλικό για τις φρικτές πράξεις που τέλεσε ο δράστης, είχε αναφέρει κατά την αγόρευσή της ότι υπάρχει δικαιο-πολιτικό έλλειμμα στη χώρα μας σε σχέση με το έγκλημα της παιδεραστίας.
«Έπρεπε να προβλέπεται η ποινή των ισοβίων. Δεν είναι δυνατόν καταχραστές του Δημοσίου να δικάζονται σε ισόβια για 100.000 ευρώ κι εδώ να έχουμε κακουργήματα εις βάρος 52 παιδιών και να δικάζονται οι δράστες με ελαστικότερες ποινές» είχε πει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας κ. Αθηνά Προκοπίδου.
Όπως και πρωτόδικα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μουνδριανάκης, και αυτή την φορά θ' αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να παραστούν δωρεάν Ρεθεμνιώτες δικηγόροι ως πολιτικώς ενάγοντες στο Εφετείο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα παιδιά-θύματα του παιδεραστή.