Τομαδάκης: Πολιτική αθλιότητα η στάση του Δημάρχου για τις ανεμογεννήτριες

9:54 π.μ. - Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
09:06 π.μ. - Τετ, 03/54/2020
Image: Τομαδάκης: Πολιτική αθλιότητα η στάση του Δημάρχου για τις ανεμογεννήτριες

Εάν «πέσει» η Επισκοπή έρχονται νέα φωτοβολταϊκά σε Βασιλική – Βαϊνιά – Θρυπτή – Καλαμαύκα

Τα νεότερα σχετικά με τις κινήσεις τους για την επένδυση του  αιολικού πάρκου στην Επισκοπή με την οποία διαφωνούν εκφράζει το μέλος της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας κ. Γιώργος Τομαδάκης, μέλος του Τ.Σ. Κάτω Χωριού. Όπως είπε έγινε χθες η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η απόφαση όμως δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις θέσεις τους. Ωστόσο  εντύπωση προκάλεσε  η επιστολή που είχε σταλεί από το  Δήμαρχο  Ιεράπετρας. Πρόκειται για μια σχεδιασμένη και προμελετημένη πολιτική αθλιότητα που εξηγεί τη στάση της δημοτικής αρχής εδώ και ένα μιση χρόνο. Εξηγεί γιατί χάθηκαν email με τις παραβιάσεις, γιατί δεν ανταποκρινόταν στα αιτήματά μας, τη διπρόσωπη τακτική του   Δημάρχου που αντί να έρθει μαζί μας,  «εμφανιζόταν» ότι είναι μαζί μας αλλά πίσω από την πλάτη μας έκανε άλλα και συνεργαζόταν με την Εφορία Αρχαιοτήτων για να καλύψει τις παρανομίες της εταιρίας. Ο σημερινός πρόεδρος της Τ.Κ. ήταν επιλογή του Δημάρχου γιατί μπορούσε να αναπτύξει αγαστές σχέσεις με τους επιχειρηματίες. Αυτό  που γίνεται θα το πληρώσουμε. Ήδη  αδειοδοτήθηκαν  προ ημερών πάνω από τη Βασιλική και τη Βαϊνιά μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα. Θα γίνει ένα βιομηχανικό τοπίο όλος ο Δήμος ( γιατί έπονται Θρυπτή και Καλαμαύκα είπε λίγο αργότερα  ) και για αυτό θα φέρει  ευθύνη η δημοτική αρχή. Θα πρέπει να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, είπε  ο κ. Τομαδάκης.

Πρόσθεσε ότι η επιστολή  του Δημάρχου που στάλθηκε στο ΚΑΣ θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διαφορετικά να είχε σταλεί  εκ μέρους της  Δημοτικής Παράταξης.

Ενώ σε άλλο σημείο προχώρησε σε  μια σοβαρή καταγγελία κάνοντας   λόγο για συναλλαγές που υπάρχουν χωρίς όμως να επεκταθεί περισσότερο αναφέροντας ωστόσο ότι όσα  στοιχεία  έχουν  σχετικά με το όλο θέμα θα τα στείλουν στον εισαγγελέα προς διερεύνηση.  

Κλείνοντας είπε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει σήμερα Τετάρτη συνάντηση έξω από το Δημαρχείο στις 7.00 το απόγευμα. Στις 5 Ιουνίου θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Μουσείο.  

-

Η επιστολή του Δημάχου Ιεράπετρας στο ΚΑΣ:

hxonews

-

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία της Επιτροπής Πολιτών:

«Καταγγέλλουμε σε όλο τον Ελληνικό λαό την απαράδεκτη, αντιεπιστημονική, και ανήθικη συμπεριφορά του υποτίθεται “επιστημονικού” οργάνου που λέγεται ΚΑΣ.

Η συμπεριφορά προς τον εκπρόσωπο μας που εκπροσώπησε την Επιτροπή Πολιτών της Ιεράπετρας ήταν προκλητική κατά τρόπο που μας υποβαθμίζει και μας απαξιώνει ως πολίτες. Με βάση την σημερινή μας λυπηρή εμπειρία θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Το ΚΑΣ στα μάτια μας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιστημονικό όργανο. Συνειδητοποιούμε με λύπη ότι ο ρόλος του είναι αυτός της έγκρισης των υπουργικών, κυβερνητικών επιλογών.

Επίσης καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας που κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού έστειλε στο ΚΑΣ ένα “πατσαβούρι” που ουσιαστικά θεωρεί την καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου ως ορθή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας εταιρείας.

Η αδιάψευστη αντικειμενική στοιχειοθέτηση με σύγχρονες παγκόσμια αποδεκτά αρχαιολογικές επιστημονικές μεθόδους απορρίφθηκαν από το ΚΑΣ με την δικαιολογία ότι πιστεύουν τις υποκειμενικές αισθήσεις τοπικής εφόρου. Οι αισθήσεις αυτές φυσικά έγιναν φύλλα και φτερά από την επιστημονική αποτύπωση της όχλησης. Έγιναν φύλλα και φτερά από την εμπεριστατωμένη παρέμβαση του ερευνητή του αρχαιολογικού χώρου που μας εκπροσώπησε Παναγιώτακη Νικ. Δεν θέλησαν να πάρουν υπόψη τους ούτε τις απόψεις έγκριτων αρχαιολόγων με την δικαιολογία ότι δεν είναι κρατικοί υπάλληλοι. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το βιομηχανικό πάρκο δεν οχλεί τον αρχαιολογικό χώρο στο εσωτερικό του οποίου έχει χωροθετηθεί.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση του δημάρχου.

Απαιτούμε Επιστημονικούς φορείς εκλεγμένους από τους επιστήμονες και όχι διορισμένους από πολιτικούς. Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι ώστε να μην περάσει αυτό το έγκλημα. Καλούμε, όλους τους διεθνείς επιστημονικούς φορείς να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και πίεση στην σωτηρία του ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, στην σωτηρία του φυσικού ιστορικού μας τοπίου».

hxonews

-

hxonews