Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στην Ιεράπετρα κοντά στο Νοσοκομείο και το «Βοήθεια στο Σπίτι»

8:07 π.μ. - Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Τετ, 08/07/2020
Image: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στην Ιεράπετρα κοντά στο Νοσοκομείο και το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ενωμένοι με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης για το υπέρτατο αγαθό της ζωής την υγεία

«Έσο έτοιμος» για σένα και τους γύρω σου

Κάνοντας πράξη το "Υπηρετείν" δεν σταματάμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις όποτε και όπου χρειασθεί.

Τα ενήλικα μέλη του Τοπικού Τμήματος Ιεράπετρας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είναι έτοιμα να συμβάλλουν εθελοντικά στις προσπάθειες του Δήμου και στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», για την υποστήριξη των συμπολιτών μας, προσφέροντας υπηρεσίες σε τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών ή στη διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων ή σε όποια άλλη υπηρεσία υποστήριξης οργανώνει ο Δήμος Ιεράπετρας, ακολουθώντας τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας.

Στηρίζουμε το Ραδιομαραθώνιο που έγινε από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, για τη δημιουργία Μονάδας Αρνητικής Πίεσης και αγορά υγειονομικού υλικού για το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, προτρέποντας τα μέλη μας και τους συμπολίτες μας να καταθέσουν ότι μπορούν στο λογαριασμό του Συλλόγου στην τράπεζα EUROBANK (ΙΒΑΝ:GR 390260164 00002302 00470403).

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έχει προχωρήσει σε μια πρωτότυπη και χρήσιμη πρωτοβουλία και θέσπισε ένα πτυχίο πολιτικής προστασίας για παιδιά και νέους 5-18 ετών. Το Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πολιτική προστασία. Στόχος του είναι όχι μόνον να αναπτύξουν τα παιδιά και οι νέοι εθελοντική συνείδηση, αλλά να αποκτήσουν και τις αναγκαίες γνώσεις – μέσα από ειδικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια – ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε έκτακτες ανάγκες και καταστροφές. Η πρόβλεψη, όταν και όπου είναι δυνατή, η αποφυγή και η αντιμετώπιση του κακού αποτελούν τον κορμό του προγράμματος, το οποίο αναλύεται με σαφήνεια και με λεπτομέρειες, και πληθώρα σχετικών πληροφοριών, στο ειδικό φυλλάδιο ή και στην ιστοσελίδα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωφελών στόχων του.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Ευχόμαστε να επιτευχθεί ο στόχος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου. Ευχαριστούμε τον ιατρικό κόσμο για την τιτάνια προσπάθεια που κάνει καθημερινά. Ευχόμαστε σύντομα να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή συγκυρία ενωμένοι με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης για το υπέρτατο αγαθό της ζωής της υγείας. «Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου». Καλή δύναμη σε όλους!!!