Το Σπίτι του Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα – Το νέο ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση

12:02 π.μ. - Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
12:09 π.μ. - Παρ, 13/02/2019
Image: Το Σπίτι του Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα – Το νέο ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για τα επόμενα σχέδια της

Για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με το πέρασμα του Μ. Ναπολέοντα από την Ιεράπετρα μιλά στον Ηχώ 99,8 η κα Ελένη Βλάσση καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Αναλύει  μερικά από τα στοιχεία τα οποία την οδηγούν στο συμπέρασμα για το πέρασμα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη από την Ιεράπετρα και επιφυλάσσεται να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει και συνεχίζει να αναζητά μέσα από το ντοκιμαντέρ το οποίο θα επιμεληθεί και  είναι στα σκαριά. Η αναζήτηση προσώπων που θα ενσαρκώσουν κεντρικούς ρόλους  και κυρίως τον Μ. Ναπολέοντα είναι ένα στοίχημα  για την ίδια, όπως αναφέρει.
 
Παράλληλα  η κα Βλάσση  συνεχίζοντας το ταξίδι του διεθνούς Φεστιβάλ , αυτή την περίοδο εγκαινιάζει μια νέα πολιτιστική συνεργασία του Φεστιβάλ με το Δήμο Καλυμνίων. Αυτές τις ημέρες θα γίνει στην Κάλυμνο η παρουσίαση των παρακάτω ντοκιμαντέρ που έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
 
ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ - Ελένη Βλάσση
 
ΕΛΑΙΑΣ ΔΡΟΜΟΙ – Ελένη Βλάσση
 
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ – Ελένη Βλάσση
 
ΡΙΤΑ – Γιώργος Δανόπουλος
 
IRIAN JAYA, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΟΥ – Θόδωρος Μουμουλίδης
 
THE ILLUMINATORS – ANTTI HAASE
 
OUD – Haimer Mourad
 
ΜΙΝΩΪΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΗΤΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ – Ελένη Βλάσση
 
ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ - Ελένη Βλάσση 
 
Η συνεργασία όμως με τους Καλυμνιώτες δεν σταματά εδώ καθώς από το 2020 στην Κάλυμνο, θα αρχίσει να οργανώνεται το Φεστιβάλ Καλύμνου στο οποίο η κα Βλάσση θα είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Εκεί θα μεταφέρει στους Καλυμνιώτες την εμπειρία της από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας ,την οργάνωση φεστιβάλ διεθνούς επιπέδου στο χώρο του κινηματογράφου και την εμπειρία της ως Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Κίνας, το Silk Road Cup (International).

Ακολουθεί συνέντευξη κας Βλάσση: