Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Ιεράπετρα οι νέες τεχνικές που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων στις καλλιέργειες κηπευτικών από Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

12:26 μ.μ. - Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Δευ, 05/26/2022
Image: Το Σάββατο  10 Σεπτέμβρη στην Ιεράπετρα οι νέες τεχνικές που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων στις καλλιέργειες κηπευτικών από Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Δημήτριος Σάββας, Kαθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής μιλά στον Ηχώ 99,8

Το  Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  διοργανώνει  στην Ιεράπετρα  ένα τρίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στην χρήση του προγράμματος NUTRISENSE.

Όπως εξηγεί στον Ηχώ 99,8 , ο κ. Δημήτριος Σάββας,  Kαθηγητής,  Διευθυντής Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, το NUTRISENSE είναι ένα πρόγραμμα Η/Υ  προσβάσιμο στο διαδίκτυο μέσω του συνδέσμου www.nutrisense.online το οποίο χρησιμεύει στον υπολογισμό και την αναπροσαρμογή συνταγών θρεπτικών διαλυμάτων για υδροπονικές καλλιέργειες αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και για τον υπολογισμό συνταγών υδρολίπανσης για καλλιέργειες στο έδαφος.  

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 5.00 μ.μ. σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ASTRON η οποία βρίσκεται στον ημιόροφο του κτιρίου. Το σεμινάριο  περιλαμβάνει μία κανονική εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο να εκπαιδεύσει  τους παραγωγούς στην χρήση του NUTRISENSE.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη και δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο, είτε είναι ήδη είτε δεν είναι συνδρομητής του NUTRISENSE και δεν συνδέεται με υποχρέωση εγγραφής των συμμετεχόντων ως συνδρομητών.

Όσοι  ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το NUTRISENSE  μπορείτε να  ενημερώσετε τους διοργανωτές μέχρι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στέλνοντας ένα απλό απαντητικό μήνυμα με την φράση «θα συμμετάσχω στο σεμινάριο» είτε με e-mail στο dsavvas@aua.gr είτε με SMS στο κινητό  (6945893830). Η προεγγραφή είναι αναγκαία για οργανωθεί  σωστά η  διαδικασία της εκπαίδευσης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη