Το πρώτο σχόλιο του Κ. Δερμιτζάκη για την άνοδο του ΚΚΕ

10:41 π.μ. - Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Δευ, 10/41/2024
Image: Το πρώτο σχόλιο του Κ. Δερμιτζάκη για την άνοδο του ΚΚΕ

Τι είπε για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο Λασίθι - Προβληματισμός για την άνοδο της ακροδεξιάς

Ο Κωστής Δερμιτζάκης, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και την επόμενη μέρα για το ΚΚΕ.

Όπως είπε ο κ. Δερμιτζάκης, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ. Το ποσοστό του ήταν αρκετά αυξημένο τόσο στο Λασίθι όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου υπάρχει εργατικός κόσμος εμπιστεύτηκε το ΚΚΕ. Στα νησιά και στη Βόρεια Ελλάδα επίσης αυξήθηκε το ποσοστό του και σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη αυτό οφείλεται στη στάση του κόμματος απέναντι στους πολίτες. Το ΚΚΕ είναι δίπλα στον κόσμο και αφουγκράζεται τις ανάγκες του.

Στην συνέχεια, ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε την μεγάλη αποχή λέγοντας ότι πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Η αποχή φαίνεται να καταδικάζει όλο αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο προωθεί την αδικία, με τον κ. Δερμιτζάκη να πιστεύει ότι η αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων έχει φέρει τον κόσμο σε αδιέξοδο.

Για την αύξηση της ακροδεξιάς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε ότι αυτό οφείλεται στην αδικία που δημιουργεί το σημερινό πολιτικό σύστημα χτίζοντας έτσι το έδαφος για την ακροδεξιά η οποία στηρίζεται στον λαϊκισμό και τον πατριωτισμό και τόνισε τη σημασία του να εξοπλίζονται οι άνθρωποι με γνώση ώστε να θωρακίζονται απέναντι σε τέτοιες πολιτικές.

Κατά την γνώμη του κ. Δερμιτζάκη, η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να σταματήσει η κατάρρευση των κοινωνικών θεσμών και να υπάρξει μέλλον καθώς αυτή την στιγμή οι αποφάσεις που παίρνονται είναι αντίθετες με την βούληση των λαών.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε το ΚΚΕ διαβεβαιώνοντας ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον κόσμο και ότι οι αγώνες θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο.