Το πρώτο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός την προσεχή Τετάρτη

12:48 μ.μ. - Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023
12:01 μ.μ. - Παρ, 20/48/2023
Image: Το πρώτο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός την προσεχή Τετάρτη

Στην ανατολική Κρήτη ο Πρωθυπουργός

Πολλαπλές είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των τοπικών κομματικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, εν όψει της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αφιχθεί στο Ηράκλειο το πρωί της Τετάρτης της 25ης Ιανουαρίου 2023 και να ξεκινήσει την επίσκεψή του στην ανατολική Κρήτη από το εργοτάξιο που έχει στηθεί πριν την είσοδο της πόλης του Αγίου Νικολάου για το έργο του ΒΟΑΚ, που αφορά το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος.

Αν και το πρόγραμμα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διαμόρφωση και σε απόλυτη ρευστότητα, όπως λένε οι αρμόδιοι κομματικοί και πολιτικοί παράγοντες, η επίσκεψη στα δύο μεγάλα έργα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δηλαδή τόσο στο πρώτο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ, που έχει στηθεί ήδη στον Άγιο Νικόλαο, όσο και στο μεγάλο εργοτάξιο του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, όπου τα έργα προχωρούν κανονικά τόσο στο δρόμο σύνδεσης με τον ΒΟΑΚ, όσο και στο ίδιο το αεροδρόμιο.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου Γιώργος Μπαρμπούνης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι συζητείται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο του Αγίου Νικολάου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι μια τέτοια επίσκεψη θα σημάνει και παρουσία του προέδρου της κυβέρνησης στην πόλη του Αγίου Νικολάου, σύσκεψη ή και συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Η εικόνα που υπάρχει είναι πως θα είναι μια σύντομη επίσκεψη και μια μικρή ενημέρωση για όσα έχουν γίνει, στο ξεκίνημα του έργου, αλλά και για όσα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του τμήματος από την Νεάπολη έως τον Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Μπαρμπούνης διευκρινίζει πάντως πως την τελική διαμόρφωση του προγράμματος την κάνει το κυβερνητικό επιτελείο και η επίσημη ενημέρωση θα δοθεί στα κομματικά όργανα με την ολοκλήρωσή του.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

anatolh.com