Το ΠΑΣΟΚ για τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

10:57 π.μ. - Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016
10:07 π.μ. - Δευ, 25/57/2016
Image: Το ΠΑΣΟΚ για τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

42 Χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Χθες συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από την κατάρρευση της Δικτατορίας και την έναρξη μιας τιτάνιας προσπάθειας εγκατάστασης δημοκρατικών θεσμών. Σε όλους τους χώρους και τα επίπεδα της δημόσιας και συλλογικής ζωής της χώρας μας. 
Λίγοι, στο παρελθόν, επιχείρησαν να μειώσουν την ιστορική προσφορά της Μεταπολίτευσης. Σήμερα κάποιοι θα επιχειρήσουν να πάρουν μερίδιο από τη λαμπρή αυτή περίοδο υιοθετώντας συνθήματα και παραλλαγές από την «περιουσία» της Μεταπολίτευσης. 
Δεν θα τους επιτρέψουμε. Στους κατά καιρούς αμφισβητίες θα επαναλάβουμε τις κρίσιμες αλήθειες:
    • Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο η Μεταπολίτευση στην πορεία της χώρας μας. Μια μακρά περίοδος ακώλυτης άσκησης και απόλαυσης όλων των ελευθεριών και επαρκούς λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Ούτε «κοινωνικά», δήθεν, φρονήματα, ως ανυπέρβλητο εμπόδιο πρόσβασης του λαού μας στη δημόσια διοίκηση. Ούτε αστυνομοκρατία στην καθημερινότητά μας. Ούτε βία και νοθεία στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο λαό μας συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις σε όλες τις κορυφές εκδηλώσεις της λαϊκής κυριαρχίας. 
    • Η πατρίδα μας γνώρισε, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, μια σημαντική οικονομική ευμάρεια, χωρίς οποιοδήποτε, προηγούμενο. Κατάχτησε πολύ υψηλή θέση στον κατάλογο των προηγμένων χωρών. Δεν «φταίει» η Μεταπολίτευση για τα χρόνια την πιο βάρβαρης κρίσης. Δεν ευθύνεται η Μεταπολίτευση για τα πλαστογραφημένα στατιστικά στοιχεία. Ούτε για την απώλεια κάθε εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας και την οικονομία της, που οδήγησε σε ένα τελευταίο σκαλοπάτι πριν από την άτακτη χρεοκοπία. 
   • Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης αποκτήσαμε κοινωνικό κράτος. Η Παιδεία έγινε προσιτή σε όλα τα ελληνόπουλα. Και η Υγεία, μέσα από ένα τεράστιο πλέγμα νοσοκομειακών και νοσηλευτικών μονάδων, αποτέλεσε την ασπίδα για κάθε πολίτη στις δύσκολες ώρες του. 
   • Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Πριν από την διολίσθηση στη μαύρη περίοδο της παρούσας κρίσης, η Ελλάδα ήταν συμπρωταγωνίστρια στη διεθνή κοινότητα. 
Σήμερα όσοι αμφισβήτησαν και λασπολόγησαν σε βάρος της Μεταπολίτευσης καλούνται να ομολογήσουν δημόσια, που οι ίδιοι έσφαλαν και να συνομολογήσουν ότι και αυτοί μπορούν να στρατευθούν στην εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ούτε αγνοώντας την θλιβερή πραγματικότητα, στην οποία έχουν οδηγήσει το λαό μας. 
 
 
Με εκτίμηση 
 
ΝοΕ ΠαΣοΚ Λασιθίου