Το παρασκήνιο της δίκης των αγροτών για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2016

9:44 π.μ. - Τρίτη, 25 Μαΐου 2021
09:05 π.μ. - Τρί, 25/44/2021
Image: Το παρασκήνιο της δίκης των αγροτών για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2016

Μ. Μαλλιωτάκης - Ν. Παπαδάκης- Α. Πανταζής μιλούν στον Ηχώ 99,8

Ο πρώην πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης, αγρότης, σχολιάζει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 την απόφαση του Δικαστηρίου για τους αγρότες που καταδικάστηκαν τελικά με ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή χωρίς ελαφρυντικά για τα επεισόδια που έγιναν στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2016. Ο ίδιος ήταν παρών στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Όπως είπε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων βρίσκονταν σε έναν χώρο περιφραγμένο και φυλασσόμενο. Βρέθηκαν στο λιμάνι διεκδικώντας την απρόσκοπτη μεταφορά των προϊόντων τους. Οι αγρότες έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν οι Υπουργοί, οι εκλεγμένοι του τόπου, τόνισε. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι να στηρίξουν τους αγρότες που καταδικάστηκαν και να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων και εδώ θα πρέπει να συμβάλλουν όλα τα συλλογικά όργανα των αγροτών.

-

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων του δήμου Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης λέγοντας ότι ήταν σημαντικό που μειώθηκε η ποινή ώστε να μην χάσουν κάποιοι από τους παραγωγούς τις επιδοτήσεις και επίσης σημαντικό ότι δεν επηρεάζεται το ποινικό τους μητρώο. Στόχος βέβαια ήταν η αθώωση των κατηγορουμένων. Οι ναυτεργάτες είχαν μια ανεπίτρεπτη συμπεριφορά που προκάλεσε ό,τι προκάλεσε. Το δικαστήριο δεν έλαβε αυτό το στοιχείο υπόψη. Δυστυχώς οι απεργίες της ΠΝΟ έχουν σοβαρές συνέπειες στην αγροτική οικονομία της περιοχής και αυτό συμβαίνει διαχρονικά, τόνισε. Ο κ. Παπαδάκης σχολίασε στη συνέχεια τα όσα είχε δηλώσει χθες σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης " Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" κ. Αργύρης Πανταζής περί απουσίας του Δημάρχου από το Δικαστήριο λέγοντας ότι ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στο Δικαστήριο ώστε να στηρίξει τους αγρότες. Παρενέβη στο σημείο ο κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης λέγοντας ότι ο Δήμαρχος παραβρέθηκε ωστόσο δεν έμεινε μέχρι τελευταίας στιγμής με τον κ. Παπαδάκη να ανταπαντά ότι μπορεί ο Δήμαρχος να μην έμεινε ως το τέλος ο ίδιος όμως παρέμεινε εκπροσωπώντας τον Δήμο ως πρόεδρος της επιτροπής αγροτικών θεμάτων.

-

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε και ο κ. Αργύρης Πανταζής λέγοντας ότι μέχρι την ώρα που έγινε η χθεσινή συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 περίπου κοντά στις 10.00 το πρωί, ο Δήμαρχος δεν ήταν παρών στο Δικαστήριο. Εξήγησε ότι όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας έπρεπε να βρίσκονται στο δικαστήριο μέχρι της 9.00 το πρωί. Μάλιστα κατά την ανάγνωση των μαρτύρων ο Δήμαρχος δεν ήταν εκεί και καταγράφηκε ως απών. Ο κ. Παπαδάκης δεν ήταν στην αίθουσα για να μεταφέρει πχ ότι ο Δήμαρχος είναι καθοδόν, είπε ο κ. Πανταζής. Πρόσθεσε ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί έπρεπε να ήταν χθες στο δικαστήριο. Ο κ. Παπαδάκης ήταν εκεί από νωρίς, ανέφερε , σημειώνοντας ότι περίμενε από τον πρόεδρο της επιτροπής αγροτικών θεμάτων να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να καλυφθούν τα εξάδα, όχι από δήμο γιατί δεν προβλέπεται, αλλά σε συνεργασία με τον αγροτικό σύλλογο ο οποίος σημειωτέων έχει ήδη ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια.