Το Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών Ν. Λασιθίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:48 π.μ. - Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Δευ, 05/48/2022
Image: Το Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών Ν. Λασιθίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Διαβάστε την ανακοίνωση

Η Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών ν. Λασιθίου στέκεται στο πλευρό όσων αγωνίζονται ενάντια στον αργό θάνατο στον οποίο υποβάλλεται εδώ και πολλά χρόνια το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Στέκεται σύμμαχος και συναγωνιστής στο πλευρό των υγειονομικών γιατρών και νοσηλευτών αλλά και απλών πολιτών που τη Δευτέρα 5/9 διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο διαχρονικό έγκλημα κατά του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η συνεχόμενη υποβάθμιση του, η αποψίλωση του ιατρικού προσωπικού του, η απαξίωση και το κλείσιμο σημαντικότατων κλινικών έχουν κάνει πλέον σαφέστατο στην συνείδηση του λαού πως το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο και προαποφασισμένο και στόχο έχει την απόδοση του δημόσιου αγαθού της υγείας στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων.

Η λογική κόστους-ωφέλειας, η πλήρης εμπορευματοποίηση, η σκόπιμη απαξίωση κάθε δημόσιου φορέα είναι η επίσημη πολιτική όλων εκείνων των κομμάτων που συντασσόμενες με τις επιταγές της Ε.Ε ξηλώνουν όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις που κατόρθωσαν με τους οργανωμένους αγώνες τους οι λαοί. Το βλέπουμε στην Παιδεία. Το βλέπουμε στην Υγεία.

ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για χρόνια, κατέστησαν την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού για την τοπική κοινωνία Νοσοκομείου εργαλείο ψηφοθηρίας, αντικείμενο τεχνητών συγκρούσεων, μέσο εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Συντασσόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό που ξέρει τον αντίπαλό του, μακριά από τοπικισμούς και ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε πως η λύση ΔΕΝ θα έρθει από τα πάνω. Πια το νιώθουμε, το πιστεύουμε, το ζούμε στους αγώνες πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό.

Για την περιοχή της Ιεράπετρας είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός δημόσιου, ισχυρού και πολυδύναμου Γενικού Νοσοκομείου που όχι μόνο θα σηκώνει το βάρος των αναγκών του λαού αλλά και θα εξασφαλίζει ένα αίσθημα ασφάλειας ως προς την θωράκιση της υγείας όλων των κατοίκων. Αποτελεί ένα ακόμα από τα πολλά πεδία μαχών που ο λαός έχει να δώσει παντού και όχι μόνο στην Ιεράπετρα προκειμένου να δει τους κόπους του να πιάνουν τόπο. Το κράτος τους, εχθρικό προς τον λαό με ψίχουλα, υποσχέσεις και εξαπατήσεις προσπαθούν να σβήσουν το ποτάμι της δίκαιης λαικής αγανάκτησης. Όχι για πολύ.

Όλοι εμείς που οραματιζόμαστε μιαν άλλη κοινωνία, με εξασφαλισμένα για όλους τα αναγκαία αγαθά για τον ανθρώπινο βίο αγωνιζόμαστε ώστε μια τόσο σημαντική υπόθεση όσο είναι αυτή της απαξίωσης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας να γίνει υπόθεση όλων.

Να δυναμώσουν οι αγώνες για την ενίσχυση των Νοσοκομείων όλου του Νομού με την στελέχωση τους με το αναγκαίο προσωπικό, κάλυψη των αναγκών τους σε εξοπλισμό, ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις, αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την υγεία, μετατροπή όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε μόνιμες, κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.

5/9/22