Το Οροπέδιο Λσιθίου ξέμεινε από προσωπικό και κάνουν τις δουλειές ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι

12:06 π.μ. - Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
12:04 π.μ. - Τετ, 25/06/2018
Image: Το Οροπέδιο Λσιθίου ξέμεινε από προσωπικό και κάνουν τις δουλειές ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς έχει μείνει με ελάχιστο διοικητικό προσωπικό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς έχει μείνει με ελάχιστο διοικητικό προσωπικό, με συνέπεια να έχουν επιστρατευτεί οι αντιδήμαρχοι και ο ίδιος ο Δήμαρχος για να επιτελούν το έργο των υπαλλήλων στις Τεχνικές και Διοικητικές Υπηρεσίες!
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ekriti.gr ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, αυτή τη στιγμή στο Δήμο υπάρχουν μόλις 6 άτομα για να στελεχώσουν τις παραπανω Υπηρεσίες.
Αποτέλεσμα αυτής της προβληματικής κατάστασης είναι να υπάρχουν μεγάλες συνέπειες.
 
Οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ισοδυναμούν με μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των πολιτικών αποφάσεων και στις διαδικασίες αναθέσεων. Μάλιστα για να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των δημοτών,  το πολιτικό προσωπικό του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι και ο ίδιος ο Δήμαρχος  είναι επιφορτισμένοι  με πάρα πολλές δουλειές και εργάζονται ως αργά τη νύχτα, προκειμένου  να βοηθήσουν την κατάσταση.
 
Αυτό που τονίζει ο Δήμαρχος είναι πως ένας μεγάλος κίνδυνος είναι ορατός και δεν είναι άλλος από το να υπάρξουν παραλείψεις και να γίνει ένα λάθος για το οποίο να ζητηθούν ποινικές ευθύνες, από τη στιγμή που είναι εκτεθειμένοι.
 
Το πρόβλημα αυτό είναι εδώ και χρόνια γνωστό στο Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
«Θέλοντας να πιέσουμε  την κατάσταση, τις επόμενες μέρες θα επιδώσουμε ένα διάβημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης, κλείνοντας παράλληλα το Δήμο μας για μια μέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας», σημειώνει ο κ. Στεφανάκης που περιγράφει αναλυτικά το πρόβλημα:
 
«Στις διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο στελεχών, υπηρετούν μόλις  6 άτομα. Εμείς το έχουμε αναδείξει αυτό το πρόβλημα από το 2014 σε όλους τους αρμόδιους φορείς: Στο Υπουργείο, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Περιφέρεια Κρήτης και φτάσαμε ως τον Εισαγγελέα για να καταγγείλουμε αυτή την κατάσταση.
 
Αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο: Να έχουμε τα άτομα που απαιτούνται για να μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 άτομα για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία. Σήμερα έχω υπάλληλο, ο οποίος έχει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά 22 αρμοδιότητες.
 
Πρόσφατα ο κ. Στεφανάκης μετέβη στο Υπουργείο, από όπου υπήρξε η ενημέρωση πως είναι πιθανόν να υπάρξει η δυνατότητα για την ενίσχυση του Δήμου με προσωπικό. «Ελπίζουμε, αλλά είναι κάτι που το ακούμε από το 2014», καταλήγει ο Δημαρχος.
 
Δείτε την επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών
 
 
 
 
ekriti.gr