Το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Ιεράπετρας για τη Μακεδονία

10:04 π.μ. - Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
10:02 π.μ. - Πέμ, 22/04/2018
Image: Το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Ιεράπετρας για τη Μακεδονία

Τα εθνικά θέματα απαιτείται να είναι πρώτη προτεραιότητα

Μετά από δύο πρόσφατα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, μετά από τις τόσες απειλές κατά της εδαφικής και πολιτισμικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποδεικνύει έμπρακτα πως ‘’ άκουσε ‘’ τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό  και θεωρεί χρέος του, όχι να πράξει εξωτερική πολιτική, αλλά να υπενθυμίσει σε όλους και κυρίως τους ταγούς του τόπου μας πως τα εθνικά θέματα απαιτείται να είναι πρώτη προτεραιότητα κάθε έθνους, ώστε να θωρακίσει τους πολίτες και την ιστορία τους από κάθε κακόβουλη ενέργεια. 
 
Γινόμαστε μάρτυρες και σήμερα, όπως και στο παρελθόν, ενεργειών ισχυρών  ΄΄φίλιων΄΄  ή μη δυνάμεων που προσπαθούν να πλήξουν την Εθνική μας κυριαρχία με στόχο τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα, υποκινούμενα συμφέροντα που κατοικοεδρεύουν στα Σκόπια, δεν θέλουν μόνο το όνομα ‘’Μακεδονία‘’, θέλουν να πλήξουν την τιμή και τις αξίες του λαού μας, ώστε στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν και άλλες διεκδικήσεις. 
   Δεν υπάρχει λόγος, από μέρους μας να γίνει προσπάθεια να αποδείξουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αυτό έχει γραφτεί στο διάβα των αιώνων με μελάνι και αίμα. Αίμα Μακεδόνων, Κρητικών, Πελοπονήσιων, Ηπειρωτών, Θεσσαλών, αίμα Ελλήνων που δώσανε τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Μακεδονική γη. 
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ως Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τα Δημοκρατικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων :
 
- Να μη δεχτούν όνομα ‘’Μακεδονία‘’ ή παραγώγου ως ονομασία γειτονικού ή μη κράτους.
-       Να μη δεχτούν την είσοδο κράτους σε διεθνείς Οργανισμούς ή συμμαχίες, με την ονομασία  ‘’Μακεδονία‘’ ή παραγώγου του.
- Σε περίπτωση αδυναμίας τήρησης των παραπάνω, ο λόγος να δοθεί στον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό με Δημοψήφισμα.
-       Το παρόν ψήφισμά, να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τους τοπικούς Βουλευτές και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.