To νηπιαγωγείο Κεντριού γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα της μέλισσας

11:06 π.μ. - Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021
11:05 π.μ. - Παρ, 21/06/2021

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού eTwinning προγράμματος « the Bee Twinners» τα παιδιά του νηπιαγωγείου γιόρτασαν την γιορτή της μέλισσας με διάφορες δράσεις !

To νηπιαγωγείο Κεντριού γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα της μέλισσας που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.

hxonews

«Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού eTwinning προγράμματος « the Bee Twinners» τα παιδιά του νηπιαγωγείου γιόρτασαν την γιορτή της μέλισσας με διάφορες δράσεις !

hxonews

Έφτιαξαν σποροβόμβες σε συνεργασία με την εταιρεία Apivita παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την προστασία της μέλισσας το οποίο προβλήθηκε στα σχολεία του προγράμματος “BeeTwinners”.

hxonews

Φύτεψαν σε κυψέλες που μετασχηματίστηκαν σε μελισσούλες και στην αυλή, μελισσοκομικά φυτά.

Έπαιξαν πολλά παιχνίδια με το Beebot, στόχου (στοχεύσαμε τα φυτοφάρμακα) παραδοσιακά (Περνά περνά η Μέλισσα)

Πήραν στο σπίτι τους σπόρους που στάλθηκαν από την Apivita για την δράση, για να δημιουργήσουν μελισσόκηπους !

hxonews

Δημιούργησαν ένα τεράστιο πανό με συνθήματα για την προστασία των μελισσών και αφίσες που θα τοιχοκοληθουν στην πόλη για να ενημερωθεί ο κόσμος!

Επίσης στέλνουν το μήνυμα τους με ένα μικρό ραδιοφωνικό μήνυμα (που παρακαλούμε αν είναι εφικτό να ακουστεί από τον ραδιοφωνικό σας σταθμό για να ενημερωθούν οι πολίτες ) και ένα βίντεο με τις δράσεις στους !!

Σώστε τις μέλισσες ..Σώστε τον πλανήτη !!

Νηπιαγωγείο Κεντριού !