Το νέο Υπερμνημόνιο έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης

5:52 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023
05:06 μ.μ. - Τετ, 07/52/2023
Image: Το νέο Υπερμνημόνιο έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης

Άρθρο του Κωστή Δερμιτζάκη, πρώην βουλευτή Λασιθίου, και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ

Το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νέο υπερμνημόνιο, ένα νέο πακέτο δανεικών που θα προστεθεί στο προηγούμενο τεράστιο χρέος της χώρας και έχει νέες δεσμεύσεις και περίπου 350 καινούργια προαπαιτούμενα που θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο τη ζωή μας.

Ήδη οι «εαρινές συστάσεις» της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία κάνουν εμφανή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν στις βασικές κατευθύνσεις. Δεν το λένε φανερά, όμως στην πραγματικότητα είναι το ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα του πακέτου. 

Σύμφωνα με την έκθεση πρέπει πάση θυσία να υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα. Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι μέχρι το 2027, αλλά ακόμα και αν υπάρξει μια μικρή αύξηση θα έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια , τον υψηλό ΦΠΑ και άλλα. 

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση για την επέλαση στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων γενικότερα με διεύρυνση  της φορολογικής βάσης για προκαταβολή φόρου στην κατάργηση του αφορολόγητου, στην επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, στην αύξηση των κερδών των τραπεζών μέσω προμηθειών και κρατήσεων με διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Εφιαλτικό θα είναι το τοπίο για τα κόκκινα δάνεια και για τη λαίλαπα των πλειστηριασμών. 

Ένα νέο υπερμνημόνιο διαρκείας με νέα ματωμένα πλεονάσματα για σκληρή λιτότητα για το λαό και υπερκέρδη για τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι παραμένουν σε φορολογική ασυλία. 

Προβλέπεται ακόμα περισσότερο η εμπορευματοποίηση της υγείας που θα επιβαρύνει κι άλλο τα λαϊκά εισοδήματα, της παιδείας, του νερού, της ενέργειας, η επιτάχυνση της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης με απολιγνιτοποίηση, ,με νέα πράσινα χαράτσια, ασύδοτη, ανελέητη εγκατάσταση ΒΑΠΕ όπου τους βολεύει. 

Εν κατακλείδι αποκαλύπτεται πλήρως ο ρόλος και των τριών συστημικών κομμάτων και η βαρβαρότητα και η αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση.

Ένας δρόμος υπάρχει: να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη και αυτόν τον δρόμο ο λαός μας θα τον βαδίσει πιο σίγουρα, πιο αποφασιστικά, όσο πιο δυνατό και ισχυρό θα είναι το δικό του κόμμα, το κόμμα του Λαού, το ΚΚΕ.

Πριν λίγες μέρες το ΚΚΕ μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες ακύρωσε δέκα πλειστηριασμούς και υποχρέωσε την εργοδοσία να υπογράψει συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ναυπηγεία Περάματος. 

Αυτός είναι ο δρόμος που θα βαδίσουμε.

Γιατί μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει το Λαό.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, 

Να αποτελέσει ασπίδα και ανάχωμα για τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα, 

ελπίδα για ένα κόσμο φωτεινό για το αύριο.