Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για τη διαδικασία των εκλογών

8:50 π.μ. - Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022
08:03 π.μ. - Τρί, 08/50/2022
Image: Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για τη διαδικασία των εκλογών

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Ως νεοεκλεγέν Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν. Λασιθίου Α.Ο.Μ. Ιεράπετρας, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε οποιεσδήποτε απορίες, υποψίες ή κακεντρεχείς «κατηγορίες» που παρουσιαστήκαν πριν και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

1ον Η εκλογική διαδικασία διενεργήθηκε βάσει του καταστατικού του συλλόγου και καθόλα νόμιμα.

Η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτήν, ξεπέρασε το 80%, γεγονός που είχε να συμβεί πλέον της εικοσαετίας, υποδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη των εργαζομένων για μια νέα, ουσιαστική και έγκυρη αντιπροσώπευση τους, στα καίρια θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Η δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας παραταξιακά ή μεμονωμένα είναι σύννομη του καταστατικού. Όποιος συνάδελφος είχε αμφιβολίες για την ορθότητα ή την πλήρη νομιμότητα της διαδικασίας μπορούσε να εξασκήσει το δικαίωμα της ένστασης, όπερ και εγένετο.

Οι ενστάσεις λοιπόν που διατυπωθήκαν από συναδέλφους, είτε από ελλιπή ενημέρωση, είτε από άγνοια του θεσμικού και νομικού πλαισίου της εκλογικής διαδικασίας, απαντήθηκαν και απορρίφθηκαν γραπτώς, ως μη βάσιμες από τον δικαστικό εκπρόσωπο της εκλογικής διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του πάνω σε αυτό το θέμα και δε προτίθεται να συνεχίσει να αναλώνεται σε ανούσιες και υποκινούμενες δημόσιες αντιπαραθέσεις καφενειακού επιπέδου, συντηρώντας, ανακυκλώνοντας και υποδαυλίζοντας, άκυρες, αστοιχείωτες και ανυπόστατες κατηγορίες, που μοναδικό σκοπό έχουν να δυναμιτίζουν το εργασιακό κλίμα, προς τέρψιν ορισμένων.

2ον Το Δ.Σ. βρίσκεται πάντα στη διάθεση των εργαζομένων, ώστε να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους, να προλαμβάνει καταστάσεις και να συνδράμει άμεσα στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος του οργανισμού.

Επισημαίνουμε ωστόσο ότι, στοχοποιήσεις και επιθέσεις κατά των μελών του Δ.Σ. (όπως έγιναν προσφάτως στον αντιπρόεδρό του) – και δη ανυπόγραφες, αόριστες και συκοφαντικές - που αποσκοπούν αποκλειστικά και μονό στην πρόκληση τεχνητών εντάσεων και εσφαλμένων εντυπώσεων προκειμένου να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση και θα ακολουθήσουν το δρόμο των νόμιμων διαδικασιών, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζουμε άπαξ και δια παντός, ότι η αναφορά και χρησιμοποίηση ατόμων που δεν βρίσκονται εν ζωή και ειδικά διαστρεβλώνοντας το έργο που έχουν επιτελέσει, αποτελεί την απόλυτη ασέβεια. Θεωρούμε επαίσχυντες αυτές τις τακτικές, δε συνάδουν με το ήθος μας και δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε αήθεις ατραπούς. Ωστόσο θεωρούμε χρέος μας για πρώτη και τελευταία φορά, στην μνήμη του Αντώνη Τσικαλουδάκη, να προβάλλουμε την αλήθεια, που πολλάκις κάποιοι έχουν παραποιήσει και καπηλευτεί. Όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στεκόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη μπροστά στα έργα, στους αγώνες, στις πράξεις και στο ήθος, ενός ανθρώπου που ΠΟΤΕ δεν ήταν στο πλευρό καμίας Διοίκησης, παρά μόνο στήριγμα των εργαζομένων και του Νοσοκομείου. Μακάρι τα άτομα που τον επικαλούνται επανειλημμένως με ελαφρά τη καρδία, να έδειχναν έστω και τον μισό ζήλο αλλά και αντίδραση, όταν καταργήθηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που τιμητικώς είχε λάβει το όνομά του.

Εν κατακλείδι, στόχος μας είναι η ενότητα του συλλόγου, τα συμφέροντα των εργαζόμενων και η στήριξη του νοσοκομείου. Θέλουμε τη συνεργασία με τη Διοίκηση, αλλά αυτή πρέπει να είναι αμοιβαία, καλόπιστη και να ξεκινήσει από μηδενικής βάσης. Δε θα ανεχτούμε καταστάσεις του παρελθόντος όπως bullying εργαζόμενων, απειλές αντικατάστασης του πόστου τους επειδή δε συναινούν σε παράτυπες πράξεις, πιέσεις να κάνουν αναφορές σε άλλους συναδέλφους τους κτλ. Δηλώνουμε παρόντες στα τεκταινόμενα του νοσοκομείου, στηρίζουμε την Διοίκηση στα θετικά, αλλά είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε δε συνάδει με τον επαγγελματισμό, το ήθος και τις νόμιμες διαδικασίες που θα πρέπει να διέπουν κάθε Οργανισμό Υγείας.

Εν αναμονή της εθιμοτυπικής συνάντησης του νεοσυσταθέντος Δ.Σ. με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, προσυπογραφούμε την αγωνιστική μας διάθεση για την εξασφάλιση της σωματικής και ψυχικής Υγείας των συναδέλφων εργαζομένων, σε ένα λειτουργικό εργασιακό περιβάλλον, που θα προάγει την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας των συμπολιτών μας.

”Το μέλλον σου θα είναι καλό, αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν” (Ισοκράτης 436-338 π.Χ)

Γι’ αυτό θα αφήσουμε τις πράξεις μας να μιλήσουν πιο δυνατά απ τα λόγια μας

το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας