Το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη ζητούν οι πρατηριούχοι

3:51 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019
03:02 μ.μ. - Παρ, 15/51/2019
Image: Το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη ζητούν οι πρατηριούχοι

Αίτημα του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Νομού Ηρακλείου (Σ.Π.Π.Η.)

Οι πρατηριούχοι μέλη του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, γίνονται καθημερινά δέκτες της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης του καταναλωτικού κοινού μέσα από τις επιχειρήσεις τους.
 
Για το λόγο αυτό, ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Κρήτης το παρακάτω σχετικό αίτημα ένταξης των καυσίμων στη μελέτη για το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη, υπολογίζοντας στη θετική ανταπόκριση επί  του αιτήματός μας.
 
«Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου, χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία σας περί διεκδίκησης της ένταξης της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο και τη θετική εξέλιξη της Κυβερνητικής απόφασης να ενταχθεί στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου το κόστος μεταφοράς παραγομένων προϊόντων της Κρήτης  έως τα χερσαία λιμάνια.             
 
 
Επίσης, σας συγχαίρουμε για την εκπόνηση σχετικής μελέτης με τη συγκέντρωση στοιχείων, που θα αποδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων.
 
Στην εκπονούμενη μελέτη δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και τα καύσιμα, το μεταφορικό κόστος των οποίων επιβαρύνει σημαντικά το εισόδημα του καταναλωτή και του επισκέπτη του νησιού.    
 
Σημαντικό στοιχείο και επιχείρημα το οποίο πρέπει να επισημανθεί στη μελέτη αποτελεί το γεγονός ότι  ως καταναλωτές πληρώνουμε εισφορά 1,2% επί της τιμής κάθε λίτρου καυσίμου που αγοράζουμε με σκοπό την επιδότηση του κόστους μεταφοράς σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές, χωρίς όμως τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται γι’ αυτό τον σκοπό.
 
Το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου καυσίμων στην Κρήτη θα βοηθήσει στην οικονομική ελάφρυνση των κατοίκων/επισκεπτών της Κρήτης αλλά και των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν  παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και την εξοντωτική φοροασφαλιστική επιβάρυνση.   
 
Προσβλέπουμε στην θετική σας ανταπόκρισή σας επί του αιτήματός μας».
 
 
neakriti.gr