Το κλίμα από τον Έβρο μετά την αποχώρηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων

10:54 π.μ. - Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Τετ, 04/54/2020
Image: Το κλίμα από τον Έβρο μετά την αποχώρηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων

Συνεργασία με το Ράδιο Έβρος 97.1

Την κατάσταση στον Έβρο μια μέρα μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και ευρωπαίων αξιωματούχων περιγράφει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο συνάδελφος δημοσιογράφος από το Ράδιο Έβρος Γ. Βαβαλικούδης. Η επίσκεψη ανέφερε, τόνωσε το ηθικό των κατοίκων της περιοχής, βλέποντας την Ευρώπη μέσω των αξιωματούχων της να δείχνει ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τις Καστανιές. Πέταξαν μάλιστα οι ευρωπαίοι μαζί με τον Πρωθυπουργό με ελικόπτερο και είδαν την κατάσταση αν και «ως δια μαγείας» παρατηρήθηκε μια δραματική μείωση των συγκεντρωμένων. Ωστόσο ήταν εμφανή τα σημάδια από την παρουσία τους όλες αυτές τις ημέρες.

Από εκεί και πέρα το πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τα 700 εκατομμύρια ευρώ από τις Βρυξέλλες αυτό θα το μάθουμε στην πορεία. Σε ότι αφορά την επαφή των Θεσμών με τους δημοσιογράφους ήταν περιορισμένη η συμμετοχή δημοσιογράφων και δεν δόθηκε η δυνατότητα ερωτήσεων. Τέλος σε ότι αφορά τα σημερινά επεισόδια στις Καστανιές ίσως είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, θα το δείξει η πορεία της ημέρας, σχολίασε ανάμεσα σε άλλα.

Τέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ανάγκες σε τρόφιμα και νερό, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ωστόσο σημείωσε ότι είναι συγκινητική η διάθεση του κόσμου να βοηθήσει.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Βαβαλικούδη: