Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Ιεράπετρας λέει όχι στην κοπή των 42 δέντρων

10:20 π.μ. - Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022
10:01 π.μ. - Τετ, 12/20/2022
Image: Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Ιεράπετρας λέει όχι στην κοπή των 42 δέντρων

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει το σχέδιο ανάπλασης και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειές μας

Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας στην κοπή δέντρων σε δημόσιο χώρο στα πλαίσια ανάπλασής του. Θεωρούμε ότι οι όποιες αναπλάσεις θα πρέπει να διαμορφώνονται γύρω από τις υφιστάμενες δομές πρασίνου που είναι ελάχιστες στο αστικό μας τοπίο και με διάθεση αύξησής τους και όχι αντίστροφα.

Παραδείγματα από τα οποία μπορεί να μεταφερθεί τεχνογνωσία για αυτό μπορούν να παρθούν από αρκετούς δήμους εντός και εκτός χώρας. Σε εποχές ακραίας περιβαλλοντικής καταστροφής θα πρέπει να προστατεύουμε και το μικρότερο υπάρχοντα πνεύμονα πρασίνου πάση θυσία.

Ιδιαίτερα στην πόλη μας που έχει ήδη υποστεί μια εκτεταμένη αποψίλωση πράσινου το προηγούμενο διάστημα, με ανεπιτυχή προσπάθεια αποκατάστασης της ζημιάς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τη διαχείριση του ζητήματος. Η Ιεράπετρα είναι μια πόλη με παρατεταμένη και ιδιαίτερα θερμή καλοκαιρινή περίοδο και μεγάλη έλλειψη πρασίνου. Η οποιαδήποτε ανάπλαση θα πρέπει να το λαμβάνει υπόψη της, όπως και το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανάπτυξη νέων δέντρων.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει το σχέδιο ανάπλασης και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειές μας.