Το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου για τη σημερινή απεργία

9:08 π.μ. - Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Τετ, 30/08/2018
Image: Το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου για τη σημερινή απεργία

ΟΛΟΙ τη Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, στις 10 π.μ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:
 
Σήμερα, μετά από 8 και πλέον χρόνια της ένταξης της Ελλάδας σε καθεστώς αυστηρής οικονομικής επιτροπείας και υλοποίησης σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που πήραν την μορφή των Μνημονίων και οι οποίες υποτίθεται ότι  θα έβγαζαν τη χώρα μας από την οικονομική κρίση, η κατάσταση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών οδεύει από το κακό στο χειρότερο.
 
Τα συνεχή Μνημόνια έχουν πληγώσει  ανεπανόρθωτα τους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνίας μας και  ιδιαίτερα τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών, των ανέργων και των συνταξιούχων, που αδυνατούν πλέον να βιοποριστούν αξιοπρεπώς μέσα σε συνθήκες οξείας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.
 
Απαράδεκτα χαμηλοί μισθοί, ανεξέλεγκτη εργασιακή ευελιξία, καθημερινή  επισφάλεια, μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτη δουλειά και υπερωρίες, γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων  εργασίας ως ελάχιστου θεσμού της συλλογικής μας προστασίας.
 
Δυσβάσταχτη ανεργία και μάλιστα μακροχρόνια για πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενους, επίδομα ανεργίας για ένα μικρό ποσοστό, καμία ουσιαστική και αξιοπρεπής κοινωνική προστασία για όλους όσους η κρίση τους έθεσε εκτός αγοράς εργασίας.
 
Η Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 ΜΑΙΟΥ,  μαζί με την κινητοποίηση όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων και οργανώσεων που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες  μνημονιακές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, δεν μας αφήνει αδιάφορους.
 
Ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης.
 
ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση των κοινωνικών φορέων τη Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου,  στις 10 π.μ.