Το Καβούσι συστήνει Επιτροπή Αγώνα για τον ΒΟΑΚ

9:58 π.μ. - Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Τρί, 14/58/2024
Image: Το Καβούσι συστήνει Επιτροπή Αγώνα για τον ΒΟΑΚ

Δείτε εδώ την επταμελή επιτροπή

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Καβουσίου,οι κάτοικοι του χωριού συνήλθαν σε γενική συνέλευση-με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου (Συνημμένη κατάσταση παρόντων με ιδιόχειρο ονοματεπώνυμο και υπογραφή)-προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης που αφορά στον ΒΟΑΚ (περιοχή Καβουσίου).

Στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν:

1: ενημέρωση από την συντονίστρια της επιτροπής αγώνα Μαρία Χαλκιαδάκη, πρώην πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου.

(Η επιτροπή είχε συσταθεί πριν την υποβολή της αίτησης ακύρωσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τό Σ.τ.Ε. με συντονίστρια την τότε πρόεδρο,τον πρεσβύτερο Μανώλη Φρυσαλάκη,τον πρόεδρο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Αντώνη Περβολαράκη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιχάλη Δερμιτζάκη).

2: Ενημέρωση από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Δερμιτζάκη για τα σημεία της ΜΠΕ που-κατά την κρίση μας-επηρεάζουν αρνητικά τόσο τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου όσο και την λειτουργικότητα του.Επιπλέον παρουσιάστηκαν οι καταστρεπτικές συνέπειες του έργου στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Παχιάς Άμμου και Καβουσίου.

3: Επισήμανση και κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων (ελλείψεις και νέων στοιχείων ακυρώσης) και διεύρυνση του καταλόγου της κοινωνίας του Καβουσίου,ώστε να προβούμε σε πρόσθετη παρέμβαση.

4: Ορισμός από την γενική συνέλευση νέας επιτροπής,την οποία ονομάζουμε επίσης Επιτροπή Αγώνα για τον ΒΟΑΚ, η οποία είναι επταμελής και έχει ως έργο το συντονισμό του αγώνα, συνεργασία με την δημοτική αρχή Ιεράπετρας,την διαχείριση των οικονομικών θεμάτων όπως και την επικοινωνία με το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υποθέση.

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι παρακάτω:

1: Γιάννης Ψύλλος,πρόεδρος του ΤΣ.

2: πατήρ Μανώλης Φρυσαλάκης,πρεσβύτερος της Ενορίας Καβουσίου.

3: Γιάννης Χαλκιαδάκης του Αριστείδη, πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Καβουσίου.

4: Γιάννης Ρεμεδιακης του Εμμ.

5: Γεώργιος Πουλης του Νικόλαου

6: Παντελής Λαποκωσταντάκη,Πρόεδρος Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Καβουσίου και

7: Μιχάλης Δερμιτζάκης προεδρος ΠΣ Καβουσίου.

Η επιτροπή θα συνέρθει μετά τις γιορτές του Πάσχα προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.