Το Γυμνάσιο Κουτσουρά συμμετείχε στο Πρόγραμμα Juniors Engineer Academy

11:26 π.μ. - Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017
11:04 π.μ. - Τετ, 05/26/2017
Image: Το Γυμνάσιο Κουτσουρά  συμμετείχε στο Πρόγραμμα Juniors Engineer Academy

Φιλοξένησε 11 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς από το Γυμνάσιο Φρέχεν, της Κολωνίας της Γερμανίας

Το Γυμνάσιο Κουτσουρά, στο πλαίσιο του προγράμματος Juniors Enigineer Academy (Ακαδημία Μικρών Μηχανικών) του ιδρύματος της Deutsche Telecom, από 1/5 – 8/5 2017 έχει τη χαρά να υποδεχθεί 11 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς από το Γυμνάσιο Φρέχεν, της Κολωνίας της Γερμανίας. 
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του προγράμματος, την Παρασκευή 5/5 και ώρα 19:00 διοργανώνεται στο  χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, βραδιά αστρονομίας, ανοικτή για το κοινό. Η βραδιά περιλαμβάνει ομιλίες και παρατήρηση με τηλεσκόπια στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 
Το πρόγραμμα Junior Enigineer Academy (http://www.telekom-stiftung.de/dts-cms/en/junior-engineer-academy) του ιδρύματος της Deutsche Telecom, υλοποιείται τα τελευταία χρόνια σε επιλεγμένα σχολεία στη Γερμανία και έως σήμερα μόλις 78 σχολεία έχουν ενταχθεί σε αυτό. Το περασμένο έτος το ίδρυμα της Deutsche Telecom αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα και εκτός Γερμανίας, καλώντας τα Γερμανικά σχολεία που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα να αναπτύξουν διεθνείς διμερείς συνεργασίες. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Γυμνάσιο Κουτσουρά να αποτελεί το πρώτο σχολείο εκτός Γερμανίας που συμμετέχει στη δράση αυτή.
Την συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και τις λοιπές δραστηριότητες του σχολείου μας κατά την εβδομάδα υποδοχής και φιλοξενίας των συνεργατών μας, στηρίζουν και τους ευχαριστούμε πολύ, οι παρακάτω σύλλογοι και επιχειρήσεις:
Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κουτσουρά – Ανάληψης - Μακρύ Γιαλού
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μακρύ Γιαλού
Σύλλογος Γυναικών Αλληλεγγύη
Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων
Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροχωρίου – Κουτσουρά
Πολιτιστικός Σύλλογος Ορεινού
Villea Village, Μακρύ Γιαλός
Helios Studio Apartments, Μακρύ Γιαλός
Αφοι Προϊστάκη Α.Ε., Εμπόριο Αναψυκτικών – Ελαιολάδου
Κουβαράκης, Γαλακτοκομικά – Τυροκομικά