Το "ευχαριστώ" του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας

9:43 π.μ. - Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Τρί, 17/43/2020
Image: Το "ευχαριστώ" του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας προχώρησε στην πρεμιέρα της νέας παραγωγής του για τη θεατρική περίοδο Χειμώνας 2020-21 Έγκλημα και Τιμωρία»

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας προχώρησε στην πρεμιέρα της νέας παραγωγής του για τη θεατρική περίοδο Χειμώνας 2020-21

Έγκλημα και Τιμωρία» ,έργο βασισμένο στο παγκόσμιο ομώνυμο αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία της Πόπης Δασκαλάκη.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη γενικότερη ανησυχητική κατάσταση λόγω της πανδημίας οι συντελεστές και οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτή την παράσταση στην προσπάθειά τους να γίνουν ένας απλός και αξιόπιστος δίαυλος επικοινωνίας με τις αξίες που προβάλλονται στο έργο και ταυτόχρονα μεταφέροντας το «πνεύμα» του συγγραφέα και το «κλίμα» της εποχής στη σκέψη και στο συναίσθημα των θεατών.

hxonews

Είχαν ληφθεί αυστηρότατα μέτρα υγιεινής τα οποία οι θεατές τήρησαν με ευλάβεια. Χωρίς διάλειμμα, χωρίς χαιρετισμούς και χωρίς ανταλλαγές απόψεων στο φουαγιέ και στα παρασκήνια, οι θεατές παρακολούθησαν την παράσταση ,εξέφρασαν τη γνώμη τους με το χειροκρότημα και αποχώρησαν ακολουθώντας τις υποδείξεις των ταξιθετών και των Ερυθροσταυριτών συνεργατών μας.

Τις επόμενες μέρες, όμως , ποικιλοτρόπως επικοινώνησαν μαζί μας ,εκφράζοντας την πρόσληψή τους ,την ικανοποίηση και τη θεατρική πληρότητα που εισέπραξαν από αυτήν την παράσταση. Τους ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία μας, γιατί για μας ειδικά που υπηρετούμε το ερασιτεχνικό θέατρο, η πληρωμή είναι ακριβώς αυτή η επαφή με τον κόσμο, με το κοινό, με τους συμπολίτες μας που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός ,η δημιουργία ,η αναζήτηση, η διαρκής μαθητεία στη ζωή δεν έχουν όρια, δεν έχουν σύνορα, ούτε τοπικά ούτε χρονικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογη υψηλή ατομική ευθύνη είχαν δείξει οι θεατές και το καλοκαίρι που μας πέρασε στις παραστάσεις της πρότερης παραγωγής μας με το έργο: «Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο» της Κατερίνας Λουκίδου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαννίδη.

Μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν θα συνεχίσουμε τις παραστάσεις που αναβλήθηκαν ,καταρχήν, και με άλλες στη συνέχεια και των δύο παραγωγών μας.

Τώρα ,όμως ,σημασία έχει να μένουμε ασφαλείς και να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα του περιορισμού της κυκλοφορίας και όποια άλλα συνιστούν οι ειδικοί.

Ει το επανιδείν!

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος 

Σοφία. Κονταξάκη 

Η Γ. Γραμματέας

Ελένη Βαρτάνη