Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου για την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων

3:25 μ.μ. - Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
03:11 μ.μ. - Δευ, 11/25/2019
Image: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου για την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο των 38 νεοϊδρυθέντων Πανεπιστημιακών Σχολών και μεταξύ αυτών τις  δυο σχολές που είχαν εξαγγελθεί για Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.
  
Η λειτουργία των δυο αυτών νέων σχολών δεν δικαίωνε ούτε στο ελάχιστο την αδικία που έχει υποστεί ο Νομός Λασιθίου εδώ και δεκαετίες. Έδινε όμως τουλάχιστον την ελπίδα ότι μαζί με τις υπάρχουσες, θα δημιουργούσε ένα σοβαρό υπόβαθρο για σταθερή ύπαρξη Ανώτατης Εκπαίδευσης και στο Λασίθι. 
 
Τα αντικείμενα μάλιστα των σχολών αυτών δημιουργούσαν από μόνα τους ευκαιρία και πρόκληση για το Λασίθι, αν κατάφερνε  δηλαδή  να  αναπτύξει  τις  ισχυρές συνέργειες  που  απαιτούνται για να εδραιωθούν και να καθιερωθούν τα τμήματα αυτά και μαζί με το κέντρο φυσικής αποκατάστασης στη Νεάπολη, να συμβάλουν τόσο στην ανάπτυξη του Νομού, όσο και στο ξεπέρασμα των άνευ ουσίας τοπικισμών και την εποικοδομητική συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Μια συνεργασία που θα έχει κοινή συνισταμένη Πανεπιστημιακές Σχολές που με τους κατάλληλους χειρισμούς θα μπορεί να αντιμετωπίσει  κρίσιμες ανάγκες του παραγωγικού μετασχηματισμού για να δημιουργήσει νέα δεδομένα επιστημονικά, πολιτιστικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά.
  
Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που το Υπουργείο κλείνει το μάτι στα Ιδιωτικά Κολέγια αναγνωρίζοντας τις βεβαιώσεις που δίνουν ως ισότιμες με τα πτυχία των Πανεπιστημίων, την ίδια στιγμή να κλείνουν Πανεπιστημιακά Τμήματα και να περιορίζεται έτσι η πρόσβαση των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας όποιες ενέργειες γίνουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς του Νομού για την λειτουργία των νέων, αλλά και την διασφάλιση των υπαρχόντων Πανεπιστημιακών  Τμημάτων του Νομού. 
 
 
                                                           
Για τη Διοίκηση                                                                                                                                        
                                
Ο Πρόεδρος                                               
Εμμ. Πεπόνης        
 
 
Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμ. Κοκολάκης