Το Επιμελητήριο Λασιθίου συμμετείχε στην τηλεημερίδα του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

11:43 π.μ. - Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Τετ, 21/43/2021
Image: Το Επιμελητήριο Λασιθίου συμμετείχε στην τηλεημερίδα του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

Το Παγκρήτιο Φόρουμ θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στο 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ την τηλε-ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου.

Στην τηλε-ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωσταντίνος Μίχαλος.

Στις επιμέρους θεματικές ενότητες της τηλε-ημερίδας συμμετείχαν αξιόλογοι και εξειδικευμένοι στον τομέα τους ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προϋποθέσεις εισόδου των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία, στην πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και στα οφέλη για παραγωγούς και ξενοδόχους, καθώς και στον ρόλο της γαστρονομίας στην τουριστική εμπειρία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ομιλίες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια στο ΦΟΡΟΥΜ και αναφέρθηκαν στην προσωπική τους εμπειρία και όσα έχουν αποκομίσει από τη συνεργασία που έχουν πλέον «χτίσει» με τα κρητικά ξενοδοχεία.

Όσοι δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την Τηλε-ημερίδα ή ενδιαφέρονται να την ξαναδούν για να ενημερωθούν σχετικά με τη σύνδεση της αγροτικής, μεταποιητικής και βιοτεχνικής παραγωγής με τον τουριστικό τομέα μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oQ1dk3R7nds

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19. Με πολύ απλές διαδικασίες και καθοδήγηση από τους διοργανωτές, όσοι έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να «συναντηθούν» μέσω υπολογιστή και να συζητήσουν για τα προϊόντα που παράγουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αντίστοιχα.

Διοργανωτές του 9ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, καθώς και της τηλε-ημερίδας, είναι τέσσερα Επιμελητήρια Κρήτης, το Παράστημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.