Το ενδεχόμενο εμπρησμού εξετάζουν Π.Υ. και Αστυνομία για το κατάστημα που κάηκε στο Μύρτος

10:08 π.μ. - Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
10:02 π.μ. - Τρί, 18/08/2020
Image: Το ενδεχόμενο εμπρησμού εξετάζουν Π.Υ. και Αστυνομία για το κατάστημα που κάηκε στο Μύρτος

Έκτακτο συμβούλιο στο Μύρτος: Θα στηρίξουμε την οικογένεια, δηλώνει ο πρόεδρος Α. Παντελάκης

Δύσκολη μέρα ξημέρωσε για επιχειρηματίες στο Μύρτος Ιεράπετρας το κατάστημα των οποίων κάηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τα οποία ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας αλλά και την Αστυνομία με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ακόμα και αυτό του βραχυκυκλώματος ή εμπρησμού.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Αλέξανδρος Παντελάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το περιστατικό. Όπως είπε, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα. Ευτυχώς για καλή τύχη όλων μας στο χωριό η φωτιά έγινε αντιληπτή από κατοίκους και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Διαφορετικά ο κίνδυνος για ανθρώπους που έμεναν κοντά στο κατάστημα ήταν μεγάλος.

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε ο πρόεδρος, το περιστατικό έρχεται να αναδείξει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο λόγος για τις δυσκολίες πρόσβασης του πυροσβεστικού οχήματος στην παραλία του Μύρτου και η έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών στην παραλία για την τροφοδότηση των οχημάτων. Όχι όμως μόνο πρόσβασης για την πυροσβεστική αλλά γενικότερα για ένα όχημα έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρο. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει ως τοπική κοινωνία και να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Πριν μερικά χρόνια είχε γίνει μια μελέτη από τον Δήμο, στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επέστρεψε στον Δήμο και από εκεί και πέρα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια. Σίγουρα θα απασχολήσει επόμενη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, τόνισε ο πρόεδρος.

Πρόσθεσε κλείνοντας ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να στηρίξουν τους ανθρώπους που καταστράφηκαν από τη φωτιά. Μάλιστα «σήμερα Τρίτη και ώρα 7:00 το βράδυ καλείται το τοπικό συμβούλιο Μύρτου για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες από την σημερινή καταστροφική πυρκαγιά σε καφετέρια του Μύρτου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν. Θα παρακαλούσα να παραστούν και οι πληγέντες» αναφέρετε στο σχετικό κάλεσμα.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παντελάκη: