Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της Παχειάς Άμμου θα ζωντανέψει ξανά

9:45 π.μ. - Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021
09:06 π.μ. - Τρί, 08/45/2021
Image: Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της Παχειάς Άμμου θα ζωντανέψει ξανά

Ο πρόεδρος της ΤΚ Παχειάς Άμμου, Γιώργος Ραπάνης, στον Ηχώ 99,8

Σε εργασίες που τρέχουν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχειάς Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης. Κάνοντας παράλληλα αναφορά στη χάραξη του ΒΟΑΚ που περνά κοντά από το χωριό, αλλά και στις προσπάθειες βελτίωσης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και περαιτέρω ανάπτυξης τους.

Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ ανέφερε οτι η χάραξη και η μελέτη προβλέπουν οτι ο δρόμος θα περνά έξω από το χωριό κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η κάμερα ασφαλείας και θα έχει κατεύθυνση προς το Καβούσι.

Σε οτι αφορά στα λιμενικά έργα είπε οτι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθούν οι υφιστάμενες που έχουν υποστεί ζημιές από τις καιρικές συνθήκες ενώ στους στόχους είναι η δημιουργία μαρίνας ή εμπορικού λιμανιού. Μάλιστα πρόσφατα επισκέφθηκαν την περιοχή μελετητές ώστε να εκτιμησουν την κατάσταση να δουν την αλλοίωση του παραλιακού μετώπου και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά και θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια που καταλήγουν στην παραλία του χωριού.

Μια εξέλιξη που αφορά στην περιοχή είναι η αγορά από ιδιώτη με καταγωγή από την Επισκοπή, του επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου που βρίσκεται στον κόμβο της Παχειάς Άμμου. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου που πιθανότατα θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο κάτι που θα δώσει ζωντάνια και ώθηση στην οικονομία της περιοχής.