Το δορυφορικό απορριμματοφόρο και ο νέος σχεδιασμός αποκομιδής στον Δήμο Ιεράπετρας

1:05 μ.μ. - Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022
01:05 μ.μ. - Παρ, 13/05/2022
Image: Το δορυφορικό απορριμματοφόρο και ο νέος σχεδιασμός αποκομιδής στον Δήμο Ιεράπετρας

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Μαρία Ρουμελιωτάκη μιλά στον Ηχώ 99,8

Ένας νέος σχεδιασμός στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη της Ιεράπετρας ξεκινά τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. Όπως είπε ο νέος σχεδιασμός θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα να εφαρμόζεται πιλοτικά σε γειτονιές της πόλης όπως στον πεζόδρομο της Λακέρδα, στον παραλιακό δρόμο, στην παλιά πόλη και αλλού. Ο σχεδιασμος περιλαμβάνει τη χρήση δορυφορικού απορριμματοφόρου το οποίο είναι εύκολο στην οδήγηση και πιο εύχρηστο. Θα λειτουργεί σαν κάδος απορριμμάτων και σε συγκεκριμένες ώρες θα βρίσκεται στα σημεία που θα επιλεγούν ώστε οι πολίτες να ρίχνουν εκεί τις σακούλες με τα οργανικά τους σκουπίδια. Ενδεχομένως η αποκομιδή να γίνεται και πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι κάδοι απορριμμάτων από τα σημεία αυτά θα απομακρυνθούν και θα τοποθετηθούν αλλού. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση των πολιτών έτσι ώστε με τη συνεργασία τους να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα για μια πιο καθαρή πόλη, τόνισε.

Η κα αντιδήμαρχος κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να βοηθήσουν το έργο της υπηρεσίας, να μην πετούν τα σκουπίδια τους οπουδήποτε δημιουργώντας μικρές ή μεγαλύτερες παράνομες χωματερές με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Επιπλέον να εναποθέτουν με προσοχή τις σακούλες εντός των κάδων ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτες εικόνες με σκουπίδια τριγύρω και η έντονη δυσοσμία.

hxonews

Τέλος, μίλησε για την προσπάθεια να καθαριστούν οι παραλίες ευχαριστώντας τους εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στην Παχειά Άμμο.

hxonews

Επόμενη προγραμματισμένη δράση είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα.