Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας εξασφάλισε την ετικέτα ποιότητας του προγράμματος «EFFE»

5:04 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017
05:09 μ.μ. - Τετ, 06/04/2017
Image: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας εξασφάλισε την ετικέτα ποιότητας του προγράμματος «EFFE»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Awards εξασφάλισε, ανάμεσα στα εκατοντάδες φεστιβάλ της Ευρώπης που υπέβαλαν αίτηση, ετικέτα ποιότητας του προγράμματος «EFFE»

(Europe for Festivals, Festivals for Europe) του European Festival Association. Στόχος του προγράμματος “EFFE”, είναι η αναγνώριση των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ που συμβάλλουν τόσο στην ενδυνάμωση όσο και στην προώθηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της τοπικής τους κοινωνίας αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα.
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ιεράπετρας Awards θα είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό από τη χαραυγή της ιστορίας μέχρι σήμερα. Στόχος, είναι η προβολή ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζουν την παράδοση, την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα, τη λαογραφία αλλά και το σύγχρονο βιομηχανικό πολιτισμό της κοινής μας πατρίδας, της Ευρώπης. Μέσα από τις εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ θα προβληθεί η ‘γη των ανθρώπων’, με ντοκιμαντέρ που το περιεχόμενο τους κάνει αναδρομή στον χρόνο επικεντρώνοντας τον πρώτο μεγάλο Πολιτισμό της Μινωικής Κρήτης αλλά και στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ευρώπης και της Μεσογείου.
 
Η τιμητική αυτή ταυτότητα «EFFE» την οποία και έλαβε το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Awards , θα δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στον πολιτισμό των λαών και των χωρών όλου του κόσμου να έρθουν σε επαφή και προσέγγιση με την Ιεράπετρα. Αυτή η περιοχή  όντας από την αρχαιότητα σταυροδρόμι των πολιτισμών και των Ηπείρων, θα καταστεί για ακόμη μια φορά σημείο συνάντησης όλου του κόσμου.
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Awards , είναι πολιτιστικός θεσμός που έχει ήδη κατακτήσει τη αξία του στο παγκόσμιο φεστιβαλικό περιβάλλον. Στόχος του είναι να συνεχίσει να ακολουθεί τους ρυθμούς εξέλιξης των τεχνολογικών, κινηματογραφικών, κοινωνικών και εμπορικών αλλαγών και να παραμείνει οικουμενικό.
 
Τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής είναι τα εξής:
 
Sir Jonathan Mills (Chairman EFFE International Jury, composer and former Director Edinburgh International Festival – Australia, UK)
Tamar Brüggeman (Co-Director Wonderfeel – Netherlands)
Peter Florence (Director Hay Festivals – UK)
Keng Sen Ong (Festival Director Singapore International Festival of Arts – Singapore)
Haris Pašović (Theater director, Director East West Centre Sarajevo – Bosnia and Herzegovina)
Pavel Potoroczyn (CEO of University SWPS in Warsaw – Poland)
Renato Quaglia (General Manager FOQUS Foundation – Italy)
Irene Rossi (Couleur Café – Belgium)
Fruzsina Szép (Festival Director Lollapalooza Berlin and Board member Yourope – Hungary)
Προβολή του Διεθνούς Φεστιβάλ στην κατωτέρω επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος “EFFE”: