Το αεροδρόμιο Ηρακλείου εκσυγχρονίζεται

9:58 π.μ. - Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
09:09 π.μ. - Δευ, 25/58/2017
Image: Το αεροδρόμιο Ηρακλείου εκσυγχρονίζεται

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του

Με χρηματοδότηση των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών, θα πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».
 
Τα έργα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση των χώρων του ισογείου και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ, και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, καθώς και την αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.
 
Οι εργασίες ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2018, ώστε το σύγχρονο «Ν. Καζαντζάκης» να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική περίοδο.
 
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μαζι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών, Γιώργο Βελέντζα, και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, ανακοίνωσε την εκκίνηση των εργασιών για την άμεση ανακατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αερολιμένα  Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού.
 
Τα έργα, τα οποία στο σύνολό τους θα χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΥΠΑ, χωρίς κόστος δηλαδή για το ελληνικό δημόσιο,  περιλαμβάνουν:
 
Τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ., και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.
 
Με την ολοκλήρωση του έργου, δεν εξασφαλίζεται μόνο ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του αερολιμένα, αλλά  και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου.
 
«Το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο, θα δώσει άλλη εικόνα για την χώρα, για τα επόμενα χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι και για αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, γιατί είναι μια πραγματικά μεγάλη συμβολή στη χώρα και τις υποδομές της. Δείχνει, δίνει το στίγμα, ότι όταν έχουμε υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, αυτές εισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας και σε αυτές τις δυνάμεις είμαστε δίπλα και για να τις στηρίξουμε και για να τις βοηθήσουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης
 
Οι εργασίες ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των μελετών, θα έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2018, ώστε  το σύγχρονο και ανανεωμένο «Ν. Καζαντζάκης» να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική περίοδο.

Πηγή: cretalive.gr