Το 6ο Μάθημα του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί το Σάββατο 04/08

8:23 μ.μ. - Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018
08:02 μ.μ. - Πέμ, 08/23/2018
Image: Το 6ο Μάθημα του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί το Σάββατο 04/08

Από το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - B.I.C. Κρήτης

Το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - B.I.C. Κρήτης, ανακοινώνει το 6ο Μάθημα του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 04/08 και ώρες 10.00 - 16.00 σε ειδική αίθουσα σεμιναρίων του Β.Ι.C. Κρήτης, οδός Φιλοθέου Ά, 8 στην Ιεράπετρα, με θέμα: 
 
“Καλλιέργησε σωστά από το Α ως το Ω!”
 
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:
 
Διαχείριση πόρων (νερό, έδαφος)- έλεγχος/βελτίωση ποιότητας
Σπόρος - σπορόφυτο, ασφάλεια, επιλογή και πρώτη εγκατάσταση. 
Περί καλλιέργειας - πορεία του φυτού μετά εγκατάσταση μέχρι τέλος καλλιέργειας. Παρακολούθηση σποροφύτου, καθημερινό ιστορικό.
Φυτοπροστασία κρίσιμα θέματα, πρόληψη
Φυτοπροστασία (νηματώδεις) καταπολέμηση, απολύμανση εδάφους, πρόληψη
Φυτοπροστασία - Tuta Absoluta, αντιμετώπιση, πρόληψη 
Ωφέλιμοι οργανισμοί - ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών
Λίπανση, θρέψη, ορθολογική χρήση ενισχυτικών
Διάγνωση και συνεργασία με ειδικούς - Συνομιλώ με τον γεωπόνο μου, ενημερώνομαι έγκυρα
Κριτήρια επιλογής καλλιέργειας 
Νέες μέθοδοι καλλιέργειας, κόστη και κίνητρα αλλαγής
 
Εισηγητές του 6ου σεμιναρίου είναι : 
 
Ο κ. Δημήτριος Ε. Γκούμας, καθηγητής Φυτοπαθολογίας – Βακτηριολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης. Με προπτυχιακές σπουδές Γεωπονίας, μεταπτυχιακές (DEA) και διδακτορικές σπουδές (PhD) στην Γαλλία.
 
Ο κ. Ευάγγελος Δρίμτζιας, γεωπόνος, πρόεδρος του DKG Group και Διαχειριστής της IQ CROPS, με διαρκή επιμόρφωση πάνω στην επιχειρηματικότητα, τη διοίκηση, την ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων, στην καλλιέργεια φυτών εκτός εδάφους και την αειφόρο ανάπτυξη.
 
Ο κ. Γιώργος Λυρατζάκης, γεωπόνος, υπεύθυνος Τμήματος Γεωπονίας και Ανάπτυξης του Α.Σ. "Ανατολή" με πολυετή εμπειρία ως σύμβουλος συστημάτων ποιότητας και στη δημιουργία μεγάλων ομάδων παραγωγών.
 
Ο πατήρ Ιωάννης Τράκος, Πτυχιούχος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι Ηρακλείου Κρήτης. Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γρα-Λυγιάς, και παραγωγός θερμοκηπιακών κηπευτικών προϊόντων.
 
Ο κ. Αλέξανδρος Ντιώνιας,  Πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, στο εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως υπεύθυνος γεωπόνος στην Bayer.
 
Ο κ. Βασίλης Γεωργούσης, είναι Γεωπόνος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Είναι ιδρυτής της Βιοτόπιο ΟΕ που αντιπροσωπεύει στην Κρήτη την κορυφαία εταιρεία στον χώρο της βιολογικής φυτοπροστασίας KOPPERT Ολλανδίας καθώς και  εταιρείες που παρέχουν εξειδικευμένα προϊόντα. Εχει συμβάλει στην αποδοχή της βιολογικής φυτοπροστασίας σε μεγάλο μέρος της καλλιέργειας κηπευτικών στο Λασίθι. 
 
Ο κ. Μανώλης Δελημπαλταδάκης, Απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φυτικής παραγωγής, Κάτοχος (ΜΒΑ) από την Ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων και Campaign Manager Κηπευτικών καλλιεργειών σε εσωτερικό και εξωτερικό. Υπεύθυνος Marketing κηπευτικών της εταιρείας Syngenta Hellas.
 
Ο κ. Αντώνης Λεμονάκης, χημικός και υπεύθυνος στο τμήμα εδαφολογικού εργαστηρίου της Rijkzwaan Hellas, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σπόρων λαχανικών παγκοσμίως. Απόφοιτος του τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακό στην Αναλυτική και Περιβαλλοντική Χημεία του ιδίου Πανεπιστημίου. Δέκα επτά χρόνια ενασχόλησης στο χώρο της καλλιέργειας των κηπευτικών και καλύπτει συμβουλευτικά και το κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά τη θρέψη των καλλιεργειών εδάφους και υδροπονίας.
 
Ο κ. Χάρης Μεταξάς, Γεωπόνος Τ.Ε. 
Εργαζόμενος στον χώρο παραγωγής σποροφύτων το 2003, στην παραγωγή Εμβολιασμένων φυτών έχοντας την υπευθυνότητα της παραγωγής εκατομμυρίων φυτών ανά χρόνο, εμβολιασμένων και μη. Τα τελευταία 2 χρόνια, εργάζεται και ανήκει στο τμήμα καλλιέργειας της Agris, στην Ιεράπετρα.
 
 
Ο κ. Εμμανουήλ Βελημβασάκης,  Γεωπόνος Π.Ε .
Έχει εργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στον συνεταιριστικό τομέα. Από το 2004 αρχικά σαν σύμβουλος πωλήσεων στην εταιρεία σποροφύτων Αgriplant AEBE υπεύθυνος Κρήτης και Δωδεκανήσων και από το 2010 στην εταιρεία Αgris AE υπεύθυνος Τμήματος έρευνας και ανάπτυξης για την παραπάνω περιοχή.
 
 
 
Περισσότερα για το έργο και το προφίλ των εισηγητών δείτε στο bicofcrete.gr 
 
 
Το B.I.C. Κρήτης προσκαλεί παραγωγούς και όχι μόνο, να αναζητήσουν συμβουλές από τους ειδικούς και να ενημερωθούν για το πως να καλλιεργήσουν σωστά από την αρχή μέχρι το τέλος ή να προβούν και σε εναλλακτικές καλλιέργειες. Επιμορφώσου τώρα στο Αγροτικό Σχολείο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας.
 
 
Μπορείτε να κάνετε απευθείας την αίτηση σας εδώ: Αίτηση 
 
 
Με εκτίμηση, 
 
Η ομάδα του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - B.I.C. Κρήτης


V6
 
BIC_K_v2_transparent