Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην εκδήλωση "Η Ευρώπη με τη φωνή των μαθητών"

10:42 π.μ. - Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Δευ, 22/42/2023
Image: Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην εκδήλωση "Η Ευρώπη με τη φωνή των μαθητών"

Ως σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας  στην εκδήλωση "Η Ευρώπη με τη φωνή των μαθητών" ως σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετείχε στην εκδήλωση "Η Ευρώπη με τη φωνή των μαθητών" που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαϊου 2023 στο Πολύκεντρο Ηρακλείου. 

hxonews

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμ. Καρτσωνάκης ενώ στο πάνελ που ακολούθησε συμμετείχε η κ. Μαρία Ντανιέλλα Μαρούδα, επικ. καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Παν/μιο, ο κ Νικόλας Μωραιτάκης, υπευθ. επικοινωνίας του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, η κα. Αρετή Βουράκη, υπευθ. προώθησης ευρ. προγραμμάτων ΠΔΕ Κρήτης και η Αναστασία Δαγαλάκη και Deborah Euvit Vertuut, μέλη των παιδαγωγικών ομάδων Erasmus+ Jean Monnet Eudemos Ελλάδας και Ισπανίας. 

hxonews

Υπήρξαν θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά των σχολείων  ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας, ΓΕΛ Αρχανών, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας και 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, σχολεία πρέσβεις του Ευρ. Κοινοβουλίου στην Κρήτη που συμμετείχαν στην εκδήλωση. 

Οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν τη μεθοδολογία της εκπαιδευτικής τους προσέγγισης και οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν τα αποτελέσματα και την εμπειρία τους, μέσα από μια ποικιλία ιδιαίτερα σημαντικών και πρωτότυπων δράσεων ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης πάντα στο πλαίσιο της προώθησης της ευρωπαϊκής ιδέας και συνεργασίας. 

hxonews

Οι πρέσβεις μας παρουσίασαν έργα ζωγραφικής, όπου μέσα από την τέχνη θέλησαν να αναδείξουν ζητήματα που τους απασχολούν.

Παράλληλα παρουσιάστηκε ο Διαγωνισμός Μετάφρασης για μαθητές Juvenes Translatores μέσα από την εμπειρία της φετινής νικήτριας για την Ελλάδα, μαθήτριας του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου, Άννας Κουκή και της υπεύθυνης καθηγήτριας κας. Στέλλας Κρουσταλίδου, ενώ η καθ. αγγλικών του Πρότυπου ΓΕΛ Ηρακλείου κα. Πιτσάκη αναφέρθηκε στην αντίστοιχη εμπειρία από παλαιότερη διάκριση καθώς και σε αυτήν από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα euroscola.

hxonews

Διαδικτυακά συνδέθηκαν η κα. Αικατερίνη Θεοφιλοπούλου, στέλεχος του Γραφείου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο κ. Λεωνίδας Κουμαρδάς, υπεύθυνος Μετάφρασης του Γραφείου της Ε.Ε. στην Ελλάδα οι οποίοι έδωσαν πρακτικές πληροφορίες για τα σχολεία που θα ήθελαν να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις.

hxonews

Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία Π/θμιου Κύκλου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας υπό τη δ/νση του κ. Ν. Κοκολάκη.

Credits Areti Vouraki, Regional Directorate for Primary and Secondary Education of Crete.

https://www.youtube.com/watch?v=-SQlKpFQwvQ 

hxonews