Τμήμα φυσικοθεραπείας | Καμία εξέλιξη με το υπό αναστολή Τμήμα

2:45 μ.μ. - Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021
02:11 μ.μ. - Τρί, 16/45/2021
Image:  Τμήμα φυσικοθεραπείας |  Καμία εξέλιξη με το υπό αναστολή Τμήμα

Συνάντηση Καλαντζάκη με το πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ

Με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ. Νικόλαο Κατσαράκη, συναντήθηκε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, όσον αφορά το υπό αναστολή Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα. Ο κος Κατσαράκης επεσήμανε ότι αν και οι σχετικοί φάκελοι με τα απαραίτητα έγγραφα και τη γνωμοδότηση του ΕΛΜΕΠΑ έχουν αποσταλεί εδώ και αρκετό καιρό στο Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψής μου στο Υπουργείο Παιδείας, επισκέφθηκα τον Πρύτανη, κ. Κατσαράκη, για να ενημερωθώ διεξοδικά για τις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Διαπίστωσα για μία ακόμη φορά ότι για κανένα από τα έξι υπό αναστολή τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος της Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, δεν υπάρχει εξέλιξη.

Για πολλοστή φορά ο λαός της Ιεράπετρας βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής. Το 2013 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά, στο τέλος της θητείας της, εξήγγειλε τη λειτουργία τμήματος Τεχνολόγων Τροφίμων με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο μάλιστα θα δεχόταν τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Το τμήμα δε λειτούργησε ποτέ. Το 2019 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει λίγο πριν τις εκλογές την ίδρυση τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, απόφαση που πάρθηκε μετά από πολλές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με τρεις Υπουργούς Παιδείας και η οποία, όπως και η προηγούμενη, δεν υλοποιήθηκε από την τωρινή Κυβέρνηση. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν δεχόμαστε άλλες υποσχέσεις και ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των προηγούμενων και δεν θα περιμένει τις εκλογές για να προβεί σε μία ακόμη κενή εξαγγελία».