Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Μόνο με πολιτική βούληση θα λειτουργήσει δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

8:36 π.μ. - Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Δευ, 03/36/2020
Image: Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Μόνο με πολιτική βούληση θα λειτουργήσει δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Ο Θ. Καλαντζάκης στον Ηχώ για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Υπουργείο Παιδείας

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υφυπουργό κ. Β. Διγαλάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης. Ανέφερε ότι,  επρόκειτο για μια ενημερωτική συνάντηση από την οποία δεν περιμέναμε ούτε ναι ούτε όχι. Αυτό που επισημάναμε από πλευράς μας στον Υφυπουργό είναι ότι η Ιεράπετρα είναι αδικημένη σε ότι αφορά στη λειτουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έρχεται  μια κυβέρνηση ,  ιδρύει  μια σχολή, έρχεται η επόμενη ιδρύει μια άλλη και τελικά σχολή δεν βλέπουμε. Από πλευράς μας εαν οι εξελίξεισ δεν είναι θετικές  θα φτάσουμε ως το Πρωθυπουργό τόσο για τη σχολή στην Ιεράπετρα όσο και για άλλα θέματα που αφορούν στον Δήμο και δεν προχωρούν, τόνισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε.

Ο κ. Διγαλάκης είναι ενημερωμένος για τις σχολές στην Κρήτη. Θα γίνει μια αξιολόγηση από επιτροπή που έχει συσταθεί και αυτό εκτιμάται  ότι θα γίνει μέχρι την άνοιξη. Εάν η Ιεράπετρα δεν είναι στον σχεδιασμό τους θα αντιδράσουμε. Ζητήσαμε από τον Υφυπουργό να έρθει στο Λασίθι και στην Ιεράπετρα και να δει από κοντά πως έχει η κατάσταση. Ζητούμενο πάντα παραμένει μια σχολή Γεωπονική. Αυτό που ζητάμε από την παρούσα κυβέρνηση είναι να λειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Σε ότι αφορά τη σύνταξη φακέλου είναι σαφές ότι εκείνο που έχει σημασία είναι το εάν και κατά πόσο υπάρχει πολιτική βούληση για να αποκτήσει η Ιεράπετρα σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εάν η κυβέρνηση θέλει να ιδρύσει σχολή θα το κάνει, τόνισε με έμφαση.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη χάραξη του δρόμου του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβουσίου και τις αντιδράσεις, αλλά και στο θέμα της λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι και τις δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για έγκαιρη ενημέρωση γονέων και μαθητών.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του Δημάρχου: