Τις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

9:53 π.μ. - Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019
09:02 π.μ. - Δευ, 25/53/2019
Image: Τις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Η επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» αφήνει «χώρο» στις τράπεζες να επικεντρωθούν στην προσπάθεια που κάνουν για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Η επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» αφήνει «χώρο» στις τράπεζες να επικεντρωθούν στην προσπάθεια που κάνουν για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, αναφέρουν επιτελικά τραπεζικά στελέχη τα οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων κυβέρνησης – τραπεζών για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.
 
Κατά τα ίδια τραπεζικά στελέχη, αναμένεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες η νέα νομοθετική ρύθμιση που θα παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα κριτήρια και το τελικό πλέον νομοσχέδιο -μετά από διαβούλευση και με τους θεσμούς- θα παρουσιαστεί από το αρμόδιο υπουργείο.
 
Επισημαίνουν, δε, ότι την παρούσα στιγμή δεν έχει νόημα η δημοσιοποίηση λεπτομερειών που μπορεί και να αλλάξουν.
 
Όπως εξηγούν, ταυτόχρονα με την προστασία των αδυνατών, πρέπει να προστατευθεί και η κουλτούρα πληρωμών, επισημαίνοντας ότι με πρωτοβουλίες όπως η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
 
Επιπλέον, τραπεζικά στελέχη χαρακτηρίζουν καλοδεχούμενα τα δύο σχέδια που προωθούνται για τα «κόκκινα δάνεια».
 
Παρατηρούν επίσης ότι τον Μάρτιο του 2016 τα «κόκκινα» είχαν ανέλθει σε 107 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ σήμερα είναι 85 δισ. ευρώ με στόχο να υποχωρήσουν 33 δισ. ευρώ το 2021, με βάση τις μέχρι σήμερα δεσμεύσεις στις εποπτικές αρχές.
 
 
Ναυτεμπορική / ΑΠΕ