Την Τρίτη οι υπογραφές για τη γέφυρα στο Χαμέζι

3:29 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017
03:05 μ.μ. - Δευ, 22/29/2017
Image: Την Τρίτη οι υπογραφές για τη γέφυρα στο Χαμέζι

Αύριο τελειώνει το μαρτύριο της γέφυρας Χαμεζίου αφού η διοίκηση του ΟΑΚ αναμένεται να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της ενίσχυσης της ανωδομής της κοιλαδογέφυρας- μιας από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα

Οι υπογραφές θα πέσουν στον Άγιο Νικόλαο που θα βρεθεί αύριο η διοίκηση του ΟΑΚ.
 
Πρόκειται για μια γέφυρα 840 μέτρων (η μεγαλύτερη στην Κρήτη) η οποία μαζί με το δρόμο πριν και μετά θα αλλάξει την περιοχή και την κυκλοφορία στην ανατολική Κρήτη.
 
Στόχος είναι να προχωρήσουν οι συμπληρωματικές εργασίες για τη γέφυρα
 
η οποία ενώ έχει ολοκληρωθεί, δεν δίνεται στην κυκλοφορία, ύστερα από διαπίστωση των συγκεκριμένων, στατικών προβλημάτων τα οποία πρόκειται να αντιμετωπιστούν με τις εργασίες αυτές.
 
Θυμίζουμε ότι στι 22 Δεκεμβρίου είχε γίνει ο διαγωνισμός της πρώτης φάσης του έργου (προϋπολογισμός 2,2 εκατομμύρια ευρώ) και είχαν κατατεθεί προσφορές από 10 εταιρείες και τελικά ανάδοχος του έργου «Ενίσχυση ανωδομής υφιστάμενης κοιλαδογέφυρας Χαμεζίου», αναδείχθηκε ο Κλέαρχος Ρούτσης  προσφέροντας έκπτωση 46,94%.  Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που είχε πάρει το έργο της Μεσαράς και τελικά κηρύχθηκε έκπτωτη λόγω της γνωστής ιστορίας των πιστοποιητικών.
 
Με την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών, θα αντιμετωπιστεί η δοκιμαστική φόρτιση της γέφυρας, αλλά παράλληλα, η κατασκευή πεζοδρομίων, στηθαίων και ασφαλτικών, καθώς και τοποθέτηση φωτισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παρέμβαση. Εάν οι δοκιμές δείξουν πλήρη αποκατάσταση της «αντοχής» της γέφυρας, θα δοθεί σε κυκλοφορία
 
Εάν διαπιστωθεί από τα «τεστ» ότι υπάρχει η απαιτούμενη αντοχή της γέφυρας, δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει η υλοποίηση β’ φάσης.
 
Το υπόλοιπο τετράμηνο, ο εργολάβος θα κάνει εργασίες πέριξ της γέφυρας, οι οποίες δεν επηρεάζουν τη βατότητα και χρήση αυτού του τμήματος του ΒΟΑΚ.
 
Πηγή: cretalive.gr