Την κοπή της πίτας 2019 πραγματοποίησε το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

12:38 π.μ. - Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
12:01 π.μ. - Τρί, 22/38/2019
Image: Την κοπή της πίτας 2019 πραγματοποίησε το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Ελένη Βλάσση και στους συνεργάτες της καλό και ευλογημένο το νέο έτος 2019 και επιτυχία στους σκοπούς του φορέα

Την κοπή της βασιλόπιτας 2019 πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου, περιστοιχούμενου από τον Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη, τον εφημέριο της Ενορίας Καβουσίου π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη και τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Ελένη Βλάσση και στους συνεργάτες της καλό και ευλογημένο το νέο έτος 2019 και επιτυχία στους σκοπούς του φορέα. Όπως τόνισε, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας παράγει πολιτισμό και η κ. Βλάσση έχει το χάρισμα όχι μόνο να σκηνοθετεί και να καταγράφει τις ψηφίδες διαχρονικά του πολιτισμού μας, από τα μινωικά χρόνια μέχρι της μέρες μας, μα και να διαδίδει ως καλή πρέσβειρα το φως της Ιεράπετρας σε όλο τον κόσμο. 

2
 
Η κ. Βλάσση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. κ. Κύριλλο για την αγαστή συνεργασία και την παροχή κάθε βοήθειας για την καταγραφή και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης. Στον χαιρετισμό της στάθηκε, ιδιαίτερα στην προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου, στο πνεύμα του και την θέληση του, για την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού. Η κα.Βλάσση είπε συγκεκριμένα: « Είμαστε τυχεροί σ ’αυτόν τον τόπο, να έχουμε οδηγό και συμπαραστάτη μας, ένα τόσο φωτισμένο Μητροπολίτη, ο οποίος πέρα του ότι είναι ευλογημένος πατέρας της εκκλησίας μας, έχει το ανώτερο χάρισμα να είναι πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Επίσης ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη, όλους τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. 
Οι σύλλογοι που εκπροσωπήθηκαν ήταν: 
Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάπτυξης Άγιου Ιωάννη, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεντριού, Σύλλογος Μικρασιατών Ιεράπετρας, Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ΚΑΠΗ Ιεράπετρας, Ερυθρός Σταυρός, 
Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γηροκομείο Ιεράπετρας, Τοπική Κοινότητα Καβουσίου, Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Επτάστικτος», Ράδιο «Planet», Ηχώ fm, Εφημερίδα Ι21, Εφημερίδα “Ανατολή”, Ράδιο “Βερενίκη”, Εφημερίδα «Νέα Κρήτη», Σχολή χορού Δημήτρη Καπαράκη, Εθελοντική ομάδα Φεστιβάλ " Ο Μίτος της Αριάδνης", ΚΠΕ Ιεράπετρας - Νεάπολης.