Τιμώμενη η Περιφέρεια Κρήτης στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

11:26 π.μ. - Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
11:12 π.μ. - Δευ, 11/26/2023
Image: Τιμώμενη η Περιφέρεια Κρήτης στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Πειραιά

Το φεστιβάλ μελιού αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας που γίνεται στην Ελλάδα καθώς είναι τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό κλάδο σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης.

Η Περιφέρεια Κρήτης ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στο 14ο Φεστιβάλ Μελιού στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα που παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου κρητικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης, κυρίως των μικρών παραγωγών στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης, καθώς το Φεστιβάλ Μελιού αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης φιλοξενήθηκαν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι του νησιού και εκθέτες μελισσοκόμοι από τις τέσσερεις Περιφερειακές Ενότητες, που είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων τους και να παρουσιάσουν – προωθήσουν το μέλι και τα παράγωγα μελιού στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, η οποία υποδέχθηκε και ξενάγησε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ελευθέριο Αυγενάκη, τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Ν. Λασιθίου Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ- ΠΑΣΟΚ του Ν. Ρεθύμνου Εμμανουήλ Χνάρη, τον Βουλευτή Ν.Δ. Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, τον Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα και γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη, την Αντιπεριφειάρχη Ανάδειξης και προώθησης προϊόντων Βορείου Αιγαίου Σουλτάνα Ανδρεάδου.

Η κα. Χουδετσανάκη έθεσε τα κυρίαρχα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο μελισσοκομικός τομέας ενώ παράλληλα ζήτησε εκ μέρους των παραγωγών ολοκληρωμένη και ουσιαστική πολιτική στήριξη της μελισσοκομίας με μέτρα που θα προστατεύσουν τους ίδιους καθώς και τους καταναλωτές. Επισήμανε δε ότι, «στόχος μας είναι η διαρκής στήριξη των παραγωγών του νησιού, μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες προσπάθειες και προωθητικές ενέργειες. Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, η κα. Χουδετσανάκη επεσήμανε ότι η μελισσοκομία αποτελεί σημαντική παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα του νησιού, με μεγάλη δυναμική και προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης. Το κρητικό μέλι είναι παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητά του και τις ευεργετικές ιδιότητές του για τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με τους παραγωγούς μελιού και τους μελισσοκομικούς συλλόγους του νησιού μας για την καλύτερη προώθηση, προστασία και προβολή του προϊόντος στην εσωτερική και διεθνή αγορά».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Πέτρος Κασωτάκης Πέτρος και Χαρίκλεια Σαλούστρου.