Τι σημαίνει για την Ιεράπετρα η σχολή Φυσικοθεραπείας

12:13 π.μ. - Τρίτη, 16 Απριλίου 2019
12:04 π.μ. - Τρί, 16/13/2019
Image: Τι σημαίνει για την Ιεράπετρα η σχολή Φυσικοθεραπείας

Μια αξιόλογη σχολή με πολλές προοπτικές

Θετικός στη λειτουργία τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα είναι ο κ. Μάρκος Άρχων υπεύθυνος του φροντιστηρίου «ΠΡΟΤΥΠΟ». Όπως δηλώνει στον Ηχώ 99,8 το συγκεκριμένο τμήμα ανήκει στον τομέα επαγγελμάτων γύρω από τον χώρο της υγείας, έχει μεγάλη ζήτηση και αυτό φαίνεται και από την υψηλή βαθμολογία εισαγωγής. Θα χρειαστεί βέβαια να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα όπως εάν θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν απόφοιτο.
 
Εν συνεχεία ο κ. Άρχων αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλαγές που αφορούν σε μέγιστο βαθμό τους μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β΄Λυκείου. Μια από τις αλλαγές είναι ότι οι μαθητές θα συμπληρώνουν ένα πρώτο, πρόχειρο, μηχανογραφικό με τις πρώτες επιλογές τους και η διαδικασία αυτή θα γίνει από τον ερχόμενο Οκτώβριο. (Εδώ έχει ενδιαφέρον για την περιοχή μας εάν στο μηχανογραφικό θα συμπεριληφθεί το τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα). Επίσης στο πλαίσιο των αλλαγών περιορίζονται οι ομάδες προσανατολισμού σε 3, με 4 επιστημονικά πεδία και οι μαθητές  θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα. Ωστόσο ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει έχει να κάνει με την εξεταστέα ύλη καθώς στο κομμάτι αυτό δεν έχουν δοθεί απαραίτητες διευκρινίσεις. Επιπλέον από το 2021 αναμένεται να έχει βαρύτητα και ο βαθμός του απολυτηρίου που σημαίνει ότι από τις αλλαγές επηρεάζονται και οι μαθητές που φοιτούν τώρα στην Α΄ Λυκείου
 
Ερχόμενος στις φετινές πανελλαδικές τόνισε ότι τα παιδιά έχουν μπει  προς την τελική ευθεία για τις εξετάσεις οπότε με ψυχραιμία,  καλό διάβασμα και σωστή αξιοποίηση του χρόνου θα πρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους προς τις πανελλαδικές.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Άρχων: