Τι κωδικό θα στείλουμε στο 13033 για να πάμε σε σπίτι Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά

10:45 π.μ. - Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020
10:12 π.μ. - Τρί, 15/45/2020
Image: Τι κωδικό θα στείλουμε στο 13033 για να πάμε σε σπίτι Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά

Για τη μετακίνηση προς και από το σπίτι που θα κάνουμε ρεβεγιόν θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα SMS με το νούμερο 6 στο 13033 ενώ θα μπορεί να γίνει με την ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας από το forma.gov.gr

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά -παραμονή και ανήμερα- όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων τα οποία θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δύο οικογένειες, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα στην απαγόρευση μετακινήσεων από τις 22:00 έως τις 05:00.

Για να μεταβούμε χωρίς πρόστιμο στο σπίτι που θέλουμε να κάνουμε ρεβεγιόν μόνο για την παραμονή ή ανήμερα τα Χριστούγεννα και τις αντίστοιχες ημέρες της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να στείλουμε τον κωδικό 6 με sms στο 13033

Πρόκειται για τον κωδικό του sms που μέχρι σήμερα στέλναμε, έως τις 22:00, για σωματική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο και μετά τις 22:00.

hxonews

Φέτος λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθόλα την διάρκεια των εορτών θα κάνουμε ρεβεγιόν το μεσημέρι, ή νωρίς το απόγευμα, πολύ μέχρι τις 21:00. Εκείνη την ώρα θα πρέπει θα ξεκινήσει η αποχώρηση της μιας οικογένειας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διανυκτερεύσουν στο σπίτι που θα κάνουν το ρεβεγιόν.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η συμπλήρωση των 9 ατόμων θα πρέπει να γίνει με στενά συγγενικά πρόσωπα και όχι φίλους.

Στο κυβερνητικό επιτελείο φοβούνται περισσότερο τα ρεβεγιόν για διασπορά του φονικού ιού, παρά το άνοιγμα του εμπορίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε εχθές με τη μέθοδο του click away.

Το ρεβεγιόν και οι μετακινήσεις και η παραμονή στον ίδιο χώρο των ανθρώπων που δεν είχαν είχαν σχέση μεταξύ τους και δεν είχαν επαφή τον τελευταίο μήνα, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κύμα διασποράς.

Εναλλακτικά του sms στο 13033, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

Χειρόγραφη ΒεβαίωσηΗ χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση Κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

dikaiologitika.gr