Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

9:21 π.μ. - Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019
09:02 π.μ. - Τετ, 27/21/2019
Image: Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τις απουσίες λόγω γρίπης, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα

 
Τον Ιανουάριο όρισε το υπουργείο Παιδείας, τον μήνα από τον οποίο οι απουσίες των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οφείλονται στη γρίπη δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν.
 
Με διευκρινιστική εγκύκλιο, σημειώνεται επίσης ότι η λήξη της εφαρμογής της εγκυκλίου -που καθόριζε τη μη προσμέτρηση των απουσιών λόγω γρίπης- θα οριστεί με νεότερη εγκύκλιο.
 
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τις απουσίες λόγω γρίπης, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η εποχική γρίπη βρίσκεται σε αυξημένη δραστηριότητα. Κυρίαρχος τύπος γρίπης παραμένει ο Η1Ν1, ο οποίος έχει υψηλά φορτία νοσηρότητας σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που εξηγεί τη ραγδαία εξέλιξη της γρίπης και τον μεγάλο αριθμό θανάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 18 θάνατοι από γρίπη, με τον συνολικό αριθμό ατόμων που έχουν καταλήξει να έχει φθάσει τους 74. Η εικόνα συμπληρώνεται από το γεγονός ότι δεκάδες ασθενείς που οδηγούνται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια.
 
in.gr