Τι ειπώθηκε στην κατ ΄ιδίαν συνάντηση της αντιδημάρχου Χατζημαρκάκη - Γκάγκα, αν. Υπουργό Υγείας

1:14 μ.μ. - Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022
01:03 μ.μ. - Δευ, 21/14/2022
Image: Τι ειπώθηκε στην κατ ΄ιδίαν συνάντηση της αντιδημάρχου Χατζημαρκάκη - Γκάγκα, αν. Υπουργό Υγείας

Κρατάμε επιφυλάξεις, δηλώνει η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη στον Ηχώ 99,8

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μετά την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κας Μίνας Γκάγκα στην Ιεράπετρα, το περασμένο Σάββατο. Όπως είπε η αντιδήμαρχος, κρατάμε μια επιφύλαξη παρόλο που η κα Γκάγκα ανέφερε στις δηλώσεις της ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το νοσοκομείο, να αποδυναμωθεί και ότι θα δοθούν κάποιες ειδικότητες και θα ανοίξουν νέες θέσεις. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι ένα λειτουργικό νοσοκομείο. Και να εξεταστεί η περίπτωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας ξεχωριστά και όχι σαν ένα νοσοκομείο σε έναν νομό με άλλα τρία. Γιατί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει ιδιαιτερότητες και εξυπηρετεί τις ανάγκες σε μια ευρύτερη περιοχή από Βιάννο, Ιεράπετρα, ως και τον Γούδουρα. Δεν θα πρέπει να βλέπει μόνο τα χιλιόμετρα αλλά να λαμβάνεται υπόψη το οδικό δίκτυο και ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές στον δρόμο. Ιδανικά θα θέλαμε το νοσοκομείο να έχει όλες τις κλινικές και να εφημερεύει πάντα. Από εκεί και πέρα αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι ενδεχομένως κάποιες μέρες να εφημερεύει το νοσοκομείο Ιεράπετρας και κάποιες το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, είπε η αντιδήμαρχος.

Η κα Χατζημαρκάκη πρόσθεσε ότι σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με την κα Γκάγκα επισημάνθηκε η ανάγκη να επικρατήσει ηρεμία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, να πέσουν οι τόνοι, το περιβάλλον να γίνουν πιο φιλικό για να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να έρθουν στο νοσοκομείο. Υπάρχουν θέματα, και τόσο η κα αναπληρώτρια υπουργός όσο και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ε. Μπορμπουδάκη έδειξαν ενδιαφέρον . Μάλιστα η κα Μπορμπουδάκη δεσμεύτηκε να επισκεφθεί την Ιεράπετρα τις επόμενες ημέρες για να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Έγινε ακόμη αναφορά και στις εργασίες στις κτιριακές υποδομές. Επισημάνθηκε δε από πλευράς μας οτι στο ενδεχόμενο για λόγους οικονομίας κλίμακας να λειτουργεί ένα νοσοκομείο στον νομό, αυτό θα πρέπει να είναι στην Παχειά Άμμο. Τέθηκε και το θέμα μη εκπροσώπησης στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού με την κα Γκάγκα να είναι ενήμερη για το θέμα. Αλλά και οι αγώνες της Ιεράπετρας για να παραμείνει ανοιχτό και λειτουργικό το Νοσοκομείο, μας μετέφερε η κα Χατζημαρκάκη.

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κα αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπως η παραπομπή του Δημάρχου σε δίκη για μια ταφή σε κλειστό κοιμητήριο, μετά από καταγγελία στον Εισαγγελέα από τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Πανταζή. Επίσης αναφέρθηκε στη σύναψη συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιεράπετρας και του Συλλόγου «Το χαμόγελο του Παιδιού».