Τι είπε ο συντοπίτης Dr Παναγιώτης Σαρρής στον Πρωθυπουργό

9:00 π.μ. - Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
09:09 π.μ. - Παρ, 22/00/2017
Image: Τι είπε ο συντοπίτης Dr Παναγιώτης Σαρρής στον Πρωθυπουργό

Τι έγινε κατά την επίσκεψη Α. Τσίπρα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Έρευνας Κρήτης

Το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας Έρευνας - ΙΤΕ-  Κρήτης  επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός  Α. Τσίπρας που βρέθηκε αυτές τις ημέρες στο νησί στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου . Ο κ. Παναγιώτης Σαρρής μόνιμος καθηγητής Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας των φυτών στο Πανεπιστήμιο του Exeter,  ο οποίος εργάζεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας  Κρήτης στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας μίλησε στον Ηχώ Fm 99,8 για την επίσκεψη αυτή μεταφέροντάς μας και την προσωπική συζήτηση που είχε με τον κ. Τσίπρα γύρω από την αγροδιατροφή.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Σαρρής  ο  Πρωθυπουργός  είχε συνάντηση με  νέους ερευνητές ΙΤΕ όπου συζητήθηκαν θέματα γύρω από  τον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας. Ο Αλέξης Τσίπρας τους ανέφερε η κυβέρνηση παρά την οικονομική κρίση έχει αποφασίσει να στηρίξει την έρευνα  αυξάνοντας τη χρηματοδότηση και  οι δαπάνες για την έρευνα έφθασαν το 1% του ΑΕΠ.
 
Συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο λειτουργίας ενός νέου Ινστιτούτου μέσα στο ΙΤΕ και πιο συγκεκριμένα Ινστιτούτο Αστροφυσικής.
 
Ενδιαφέρον έδειξε και για την αγροδιατροφή και την έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα μετά και   την προσωπική συζήτηση που είχαν μεταξύ τους. Ένας τομέας για τον οποίο όπως τους μετέφερε ο Πρωθυπουργός έχουν αρχίσει να σχεδιάζονται προγράμματα για την ενίσχυση της αγροδιατροφής στην Κρήτη όχι μόνο σε επίπεδο έρευνας αλλά και σε επίπεδο ενίσχυσης των εταιριών που βρίσκονται στο χώρο, ομάδες παραγωγών, εξαγωγείς,  μεμονωμένους παραγωγούς κλπ.