Τι είναι το mask break που ζητά το υπουργείο Παιδείας για τις μάσκες στα σχολεία

2:35 μ.μ. - Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Παρ, 23/35/2020
Image: Τι είναι το mask break που ζητά το υπουργείο Παιδείας για τις μάσκες στα σχολεία

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα των σχολείων μεταξύ των μαθητών

Το συγκεκριμένο μέτρο οδήγησε το υπουργείο Παιδείας να ζητήσει διευκρινήσεις για την εφαρμογή της μάσκας από τους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τη βγάζουν στα διαλείμματα και να μην τη φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες.

Το υπουργείο ζητά να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει γαι το διάλειμμα, αν θα πρέπει οι μαθητές να φορούν μάσκα και τελικά αν θα εφαρμοστούν νέα όρια αποστάσεων. Πιθανό είναι μάλιστα το ενδεχόμενο, οι νέες διευκρινήσεις να δοθούν κατά την σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πάντως, υπενθυμίζεται πως το μέτρο της μάσκας επεκτείνεται και στα φροντιστήρια  ξένων γλωσσών τα οποία βρίσκονται σε περιοχές επιπέδου 3 και 4.

Σε ποιες περιοχές οι μαθητές θα κάνουν Mask Break

hxonews

Η καθολική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ισχύει:

Για τις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας - Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και ΣερρώνΚαι για τις περιοχές στο 4ο επίπεδο συναγερμού: Κοζάνη και Καστοριά.

dikaiologitika.gr