Τι απαντά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου στον Αντιδήμαρχο Γ. Ασπραδάκη

11:42 π.μ. - Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021
11:11 π.μ. - Τρί, 16/42/2021
Image: Τι απαντά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου στον Αντιδήμαρχο Γ. Ασπραδάκη

"Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις"

Πολύ λυπάμαι που στενοχώρησα τον Αντιδήμαρχο κο  Ασπραδάκη. Δεν ήταν στις προθέσεις μου. Είναι νέος και φέρελπις.  Όμως σαν δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να αποδέχεται την κριτική. Τα λάθη και τις παραλήψεις του επισημαίνω. Αν θέλει να γίνει καλύτερος πρέπει να μάθει να ακούει. Το έργο του Αντιδημάρχου δεν είναι πάρεργο και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Προσωπικά μου είναι αδύνατο να σιωπήσω στην αντικρουόμενη αλληλογραφία που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθεί στον εργολάβο  2η παράταση καθώς και στις  κραυγαλέες κακοτεχνίες και την δυσμενή εξέλιξη ενός έργου το οποίο είναι στην αρμοδιότητά του.

Σε απάντηση στο δημοσίευμα του με τίτλο «Γ. Ασπραδάκης: 500.000 ευρώ στην κοινότητα Χριστού τα τελευταία χρόνια – Απάντηση στο Σύλλογο Σελακάνου» αναφέρω τα εξής:

Προσφάτως έχω επανεκλεγεί για 2η φορά πρόεδρος του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου και ελπίζω ότι δεν σας ενοχλεί αυτό. Είναι λυπηρό να εκτίθεστε προσπαθώντας να με μειώσετε σαν προσωπικότητα ή να με απορρίψετε ως πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου.

Δηλώνω ότι σέβομαι απόλυτα τον θεσμό του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της κοινότητάς μας με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και είχε ενημερωθεί για το δελτίο τύπου που εξέδωσα ως πρόεδρος του πολιτιστικού μας συλλόγου και συμφώνησε απόλυτα με το περιεχόμενο του.

Σε καμιά περίπτωση δεν αποποιούμαι την ιδιότητα του ελεύθερου και ενεργού πολίτη και το δικαίωμά μου να έχω και να εκφέρω γνώμη για τα κοινά και ας ενοχλούνται κάποιοι και κυρίως οι διοικούντες.

Το κύρος και η εγκυρότητα των όσων επικαλούμαι προέρχεται από την επίσημη αλληλογραφία του Δήμου Ιεράπετρας και την δική σας ομολογία άγνοιας για την ορθή ενημέρωση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ομολογία της άγνοιας σας όπως γνωρίζετε βρίσκεται στα μαγνητοσκοπημένα πρακτικά την συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 10-11-21. Ακούστε την.  Επιπλέον σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά  και σχετική αλληλογραφία που αναφέρεται στο θέμα της 2ής παράτασης του έργου «Βελτίωση πρόσβασης στο Σελάκανο». Θα σας είναι διαφωτιστική. 

Επειδή κε Ασπραδάκη γνωρίζω από ¨πρώτο χέρι¨ το ιστορικό του υπόψιν έργου και επειδή ισχυρίζεστε ότι  « ότι κανένα έργο δεν υλοποιείται και καμία χρηματοδότηση δεν επιτυγχάνεται με υποσχέσεις και δίχως την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής» εκτιμώ ότι προσβάλετε τον κο περιφερειάρχη ο οποίος διέθεσε την πίστωση των 225.000 ευρώ όταν η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα από την κινητοποίηση του πολιτιστικού συλλόγου Σελακάνου , των μελισσοκομικών συλλόγων όλης της Κρήτης και λοιπών φορέων της τοπικής και περιφερειακής  αυτοδιοίκησης που συνέδραμαν στην προσπάθεια μας να πετύχουμε την βελτίωση της πρόσβασης στο Σελάκανο.  Λιγότερη αλαζονεία δεν κάνει κακό.

Από τις 500.000 ευρώ που λέτε ότι διαθέσατε σε έργα στην κοινότητα Χριστού τα τελευταία χρόνια (πιθανόν εννοείτε τα τελευταία 7 χρόνια της δημαρχίας Καλαντζάκη) εάν αφαιρέσουμε τις 225.000 ευρώ που έδωσε η περιφέρεια με ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου θα δεχτώ ότι ο δήμος διέθεσε 275.000 ευρώ σε έργα κάποια από τα οποία 4 χρόνια μετά την κατασκευή τους παραμένουν σε αχρησία προφανώς λόγω αδράνειας της Δημοτικής Αρχής ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχει τέτοια χρονοτριβή που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα αποδοθούν σε χρήση. 

Αναγνωρίζω τις συντονισμένες προσπάθειες που χρειάζεται να ολοκληρωθεί  ένα έργο αλλά  αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας στα στραβοπατήματα της διοίκησης και ας γινόμαστε και δυσάρεστοι. 

Στο πλαίσιο του διαλόγου που λέτε ότι θα συνεχίσετε ως Δημοτική Αρχή με τους κατοίκους του Σελακάνου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου, παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα έργα που ισχυρίζεστε ότι έχετε εντάξει στο πρόγραμμα σας καθόσον δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με αυτά.

Επειδή πραγματικά πιστεύω ότι ενδιαφέρεστε για την πληρέστερη ενημέρωση μου, σας παρακαλώ θερμά να μεριμνήσετε για την έγκαιρη χορήγηση των εγγράφων που ζήτησα με αίτηση μου (αρ.πρωτ. 13683/151121) από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Δασκαλάκης Εμμανουήλ

Ενεργός δημότης του δήμου Ιεράπετρας

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου

ΥΓ. Πάντα στην διάθεση σας με όποια ιδιότητα προτιμάτε.