Τι απαντά ο Δ/ντής της Χειρουργικής κλινικής Ιεράπετρας στους γονείς που κατήγγειλαν αδιαφορία για το 8χρονο παιδί τους

10:09 π.μ. - Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023
10:04 π.μ. - Παρ, 21/09/2023
Image: Τι απαντά ο Δ/ντής της Χειρουργικής κλινικής Ιεράπετρας στους γονείς που κατήγγειλαν αδιαφορία για το 8χρονο παιδί τους

Αναλυτικά η απάντηση του γιατρού

Στο στούντιο του Ηχώ βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες οι γονείς ενος 8χρονου περιγράφοντας τις ώρες αγωνίες που έζησαν όταν το παιδί, τους παραπονέθηκε για έντονους πόνους και χρειάστηκε να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου εκεί, όπως υποστήριξαν οι γονείς, άρχισε ένας άλλος Γολγοθάς. Καταγγέλλοντας μάλιστα προχειρότητα και αδιαφορία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για το πρόβλημα του παιδιού τους (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Τη δική του απάντηση δίνει σήμερα με έγγραφό του προς τον σταθμό ο Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Μετά από ραδιοφωνική εκπομπή σας στις19/4/23 στην πρωινή σας ζώνη και χωρίς να αναφέρεται το όνομα μου, αλλά εδώ κάτω όλοι γνωριζόμαστε, ειπώθηκαν ασάφειες, ψέματα, και ειρωνικά σχόλια τα οποία με θίγουν σαν γιατρό που έχω υπηρετήσει για 27 χρόνια σε αυτή την πόλη, δουλεύοντας κυριολεκτικά στο παρασκήνιο και χωρίς να προκαλώ κανέναν.

Ζήτησα από το Νοσοκομείο να απαντήσει ώς όφειλε σε όλες αυτές τις ανακρίβειες και τα ψέματα, αλλά δεν έγινε.

Προστατεύοντας τον εαυτό μου και την υστεροφημία μου θα παρακαλούσα όπως έχετε υποχρέωση, να δημοσιεύσετε και την δική μου άποψη για ότι έγινε, και η ιστορία να τελειώσει εδώ. Δεν έχω καμία πρόθεση να την συνεχίσω.

Μεγάλη Τριτη βραδυ (10 με 11)

Παιδί 8 ετών εξετάζεται από την εφημερεύουσα παιδίατρο με οξύ κοιλιακό άλγος, παίρνονται εξετάσεις και ακτινογραφία κοιλίας και ζητείται χειρουργική εξέταση.

Το παιδί εξετάζεται από την ειδικευόμενη ιατρό και δίνεται παυσίπονο με δική μου εντολή.

Συγχρόνως ο πατέρας σε έξαλλη κατάσταση φωνάζει και βρίζει την γιατρό γιατί το παιδί του εξακολουθεί να πονάει. Κτυπάει πόρτες γραφεία.

Όταν εγώ εξέτασα το παιδί ο πατέρας ήταν ήρεμος, του εξήγησα ότι έπρεπε να νοσηλευθεί στο παιδοχειρουργικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ λόγω της ηλικίας του. Συγχρόνως του έδωσα πάλι παυσίπονο και του έβαλα ένα υπόθετο γλυκερίνης.

Το παιδί εξακολουθούσε να κλαίει και ζήτησα από τον πατέρα αν μπορούσε να το πάρει με το αμάξι του και να πάνε στο ΠΑΓΝΗ διότι πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπήρχε ιατρικός λόγος να μεταφερθεί με ασθενοφόρο. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι εξετάζοντας το παιδί και βλέποντας τα εργαστηριακά ευρήματα είχα βγάλει διάγνωση για το τι είχε το παιδί, και για αυτό το λόγω πίστευα ότι δεν χρειαζόταν ασθενοφόρο. Αλίμονο αν κάθε παιδί με πόνο στην κοιλιά χρειάζεται ασθενοφόρο για την μεταφορά του.

Ο πατέρας μου εξομολογήθηκε ότι είχε πιει και δεν μπορούσε να οδηγήσει. Τότε επικοινώνησα με το ΕΚΑΒ το οποίο με ενημέρωσε ότι ήταν το μόνο διαθέσιμο ασθενοφόρο στον νομό την ώρα εκείνη.

Ενημέρωσα τον πατέρα ότι το ασθενοφόρο μπορεί να καθυστερούσε.

Κάποια στιγμή με ενημέρωσαν ότι ο πατέρας πήρε μόνος του το παιδί και έφυγε. Μετά από αυτό ζήτησα από το ΕΚΑΒ να ακυρώσει την κλήση.

Στο μεσοδιάστημα αυτό το ασθενοφόρο έρχεται στο Νοσοκομείο για να παραλάβει το παιδί, σταματάει στην είσοδο του Νοσοκομείου, ο πατέρας επιστρέφει με το παιδί από το αυτοκίνητο του και μπαίνει στο ασθενοφόρο, αλλά συγχρόνως το πλήρωμα παίρνει εντολή ακύρωσης.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου έρχεται μέσα στο Νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση και την ίδια στιγμή ο πατέρας φωνάζει και βρίζει για την καθυστέρηση. Το πλήρωμα με ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να μεταφέρει το παιδί στο ΠΑΓΝΗ με τον πατέρα μεθυσμένο να βρίζει μέσα στο ασθενοφόρο.

Πάλι στην προσπάθεια μου να επικοινωνήσω με το κέντρο του ΕΚΑΒ ο πατέρας μαζί με την μητέρα παίρνουν το παιδί και φεύγουν.

Μετά από αυτό και σκεπτόμενος την ιδιαίτερη κατάσταση αυτού του πατέρα και τον κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα κυρίως στην οικογένεια του, ενημερώνω το ΑΤ Ιεράπετρας και τον αξιωματικό υπηρεσίας, δίνοντας τα στοιχεία του πατέρα και το τηλέφωνο του.

Από ότι έμαθα ήλθαν σε επαφή μαζί του και το παιδί οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Από κει δεν έχω ενημέρωση. Την άλλη μέρα ενημερώθηκα από τους παιδοχειρουργούς ότι το παιδί ήταν καλά και επέστρεψε σπίτι του.

Μεγάλο Σάββατο αργά το απόγευμα

Το παιδί έρχεται ξανά με στο Νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα και πάλι με ένα επιθετικό πατέρα. Για να προλάβω καταστάσεις ζήτησα βοήθεια από την αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, μίλησα μαζί τους και προσφέρθηκαν να συνοδεύσουν αυτοί με περιπολικό το αυτοκίνητο του πατέρα με το παιδί μέχρι το ΠΑΓΝΗ, αλλάζοντας περιπολικό στα όρια κάθε αστυνομικού τμήματος. Τους εξήγησα ότι δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Συγχρόνως έγινε η ίδια ιατρική αντιμετώπιση στο παιδί.

Για να σταματήσει εκεί το πρόβλημα ενημερώσαμε το ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ , χωρίς την συνοδεία ιατρού, διότι δεν είχε να του προσφέρει κάτι ακόμα.

Ευτυχώς στο διάστημα αυτό δεν έτυχε κάτι επείγον στην περιοχή μας και δεν κινδύνεψαν άλλοι άνθρωποι, έχοντας μετατρέψει το ασθενοφόρο σε ΤΑΞΙ.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΔΝΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ