Τι αναφέρει η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση

9:32 π.μ. - Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
09:04 π.μ. - Παρ, 20/32/2018
Image: Τι αναφέρει η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση

Η ανάγκη μόνιμων διορισμών, αύξησης της χρηματοδότησης στην Εκπαίδευση, η αποκέντρωση και αυτονομία των σχολικών μονάδων, οι αλλαγές στις πανελλαδικές

 
Η ανάγκη μόνιμων διορισμών, αύξησης της χρηματοδότησης στην Εκπαίδευση, η αποκέντρωση και αυτονομία των σχολικών μονάδων, οι αλλαγές στις πανελλαδικές, καθως επίσης και η αξιολόγηση είναι θέματα που περιλαμβάνονται στη νέα, επικαιροποιημένη έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α, με τίτλο: «Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα».
 
«Η έκθεση είναι, χωρίς αστερίσκους, εξαιρετικά βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη του 2011», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την παρουσίαση της έκθεσης νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στο κτήριο του υπουργείου. Ο κ. Γαβρογλου σημείωσε ότι οταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Οργανισμό, τον Ιανουάριο 2016, «υπήρχαν πολλές αποκλίσεις και ελάχιστες συγκλίσεις, ενώ τώρα (σ.σ. στη νέα έκθεση) υπάρχουν πολλές συγκλίσεις και ορισμένες αποκλίσεις».
 
Από τη μεριά του Ο.Ο.Σ.Α, η Γκαμπριέλα Ράμος (Gabriela Ramos), διευθύντρια προσωπικού του Οργανισμού και Επικεφαλής της Μικτής Διευθύνουσας Επιτροπής ΟΟΣΑ-Ελλάδας, ο ρόλος του Ο.Ο.Σ.Α είναι να καθορίσει άξονες πολιτικής, όχι να επιβάλλει πολιτικές.
 
«Θεωρούμε ότι όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση αποτελούν καλές προτάσεις για το πώς θα μπορέσει να αναπτυχθεί το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα», είπε και συμπλήρωσε πως είναι ενθαρρυντικό ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται και εξέφρασε την ελπίδα η εκπαίδευση να ακολουθήσει τα ίδια χνάρια. «Θεωρήστε μας ως μέρος της ομάδας σας για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος», είπε απευθυνόμενη στον υπουργό η κ. Ράμος.
 
 
dikaiologitika.gr