Θύελλα για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

6:37 π.μ. - Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017
06:09 π.μ. - Δευ, 11/37/2017
Image: Θύελλα για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού να κάνει δεκτό αίτημα του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση 48ωρης άδειας. Εκτός απροόπτου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε, θα βγει σήμερα από τις φυλακές Κορυδαλλού για δύο ημέρες.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή, καθώς είναι καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.
 
Αδιανόητη χαρακτηρίζει την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».
 
Έντονη ήταν η αντίδραση και της Ντόρας Μπακογιάννη. «Είναι αδιανόητο το πρώτο πιστόλι της 17Ν να κυκλοφορεί ελεύθερο» είπε για να προσθέσει. «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να πάρουν τώρα θέση για την συγκεκριμένη υπόθεση», τόνισε και αναρωτήθηκε «θα γυρίζει στην Αθήνα ελεύθερος ο κ.Κουφοντίνας;». 
 
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ επισήμανε από την πλευρά της: «Αμετανόητος δολοφόνος δεν νοείται εκτός φυλακής, κανένας!» Αναρωτήθηκε μάλιστα, με τις αναρτήσεις της στο twitter, αν μπορεί ο Κουφοντίνας να δει έξοδο από τις φυλακές με 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι η άδεια στον Κουφοντίνα και μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι πρόκληση. Και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε στο άκουσμα της είδησης, κάνοντας λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.
 
Πηγή: in.gr