Θρίλερ με προβάδισμα Τραμπ σε πολιτείες - κλειδιά

7:18 π.μ. - Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016
07:09 π.μ. - Κυρ, 11/18/2016
Image: Θρίλερ με προβάδισμα Τραμπ σε πολιτείες - κλειδιά

Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ παίρνει τις ζωτικής σημασίας πολιτείες της Φλόριντα, της Βόρεια Καρολίνα και του Οχάιο, διατηρώντας σοβαρό πλεονέκτημα επί της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον σε πολιτείες-κλειδιά που πιθανόν θα κρίνουν την κούρσα τους για τον Λευκό Οίκο.

Η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον κερδίζει 15 πολιτείες και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ 22, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων που βασίζονται σε έξιτ πολ. 
 
Η Χίλαρι Κλίντον εκτιμάται ότι θα κερδίσει το Βερμόντ, το Ντέλαγουερ, το Ιλινόι, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Νιού Τζέρσεϊ, το Ρόουντ Αιλαντ, την Περιφέρεια της Κολούμπια, τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, την Χαβάη, την Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και τις πολιτείες-κλειδιά της Βιρτζίνια και του Κολοράντο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ το Ουαϊόμινγκ, τη Βόρεια Ντακότα, τη Νότια Ντακότα, τη Νεμπράσκα, το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Τέξας, το Αρκανσο, την Λουϊζιάνα, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Τενεσί, το Μισισίπι, την Δυτική Βιρτζίνια, την Αλαμπάμα, τη Νότια Καρολίνα, την Μοντάνα, το Μιζούρι και τις κρίσιμες πολιτείες του Οχάιο, της Βόρειας Καρολίνα, της Φλόριντα και της Γιούτα. 
 
Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, οι εκλέκτορες που παίρνει η Κλίντον ανέρχονται στους 190 και του Τραμπ στους 192. Συνολικά, απαιτούνται 270 εκλέκτορες για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 
 
Οι δέκα πολιτείες-κλειδιά στις οποίες καρφώνονται τα βλέμματα στην αποψινή μακρά νύχτα των αμερικανικών εκλογών είναι (σε παρένθεση ο αριθμός των εκλεκτόρων): Αριζόνα (11), Κολοράντο (9), Φλόριντα (29), Αιοβα (6), Νεβάδα (6), Νιου Χάμσαϊρ (4), Βόρεια Καρολίνα (15), Οχάιο (18), Πενσιλβάνια (20) και Βιρτζίνια (13). Από αυτές οι πέντε έχουν ψηφίσει τον νικητή σε κάθε εκλογή από το 2000: Κολοράντο, Φλόριντα, Νεβάδα, Οχάιο και Βιρτζίνια.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

tanea.gr