Θραύση έκαναν oι κατασχέσεις το Νοέμβριο από το ΙΚΑ

11:36 π.μ. - Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016
11:12 π.μ. - Πέμ, 01/36/2016
Image: Θραύση έκαναν oι κατασχέσεις το Νοέμβριο από το ΙΚΑ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, οι διαδικασίες κατάσχεσης μέσα σε μόλις έναν μήνα ήταν σχεδόν αντίστοιχες ενός δεκαμήνου.

Τα 2.905 άγγιξαν τα εντάλματα για κατασχέσεις που εκδόθηκαν από το ΙΚΑ, μόνο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο έφθασαν τα 3.300.
 
Το προηγούμενο διάστημα όμως και συγκεκριμένα απο τον Ιούλιο ήταν σε ισχύ η απαγόρευση κατασχέσεων λόγω capital controls. Τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν παράλληλα ότι σχεδόν ένας στους τρεις οφειλέτες του Ιδρύματος βγήκε εκτός ρύθμισης τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα το Ταμείο να καταγράψει απώλειες 1,2 δισ. ευρώ.
 
Πιο αναλυτικά, προωθήθηκαν 2.566 περιπτώσεις κατάσχεσης κινητής περιουσίας, 2 διαδικασίες πλειστηριασμών και 14 περιπτώσεις πτωχεύσεων.
 
Το συνολικό ποσό οφειλής που αντιστοιχεί στα παραπάνω εισπρακτικά μέτρα, ανήλθε στα 113.267.095 ευρώ.
 
Ως προς τους οφειλέτες που έχουν απολέσει την ρύθμιση χρεών διότι δεν ανταποκρίθηκαν στην καταβολή των προβλεπομένων δόσεων, τον περασμένο Νοέμβριο το ΙΚΑ προέβη στην έκδοση 525 ενταλμάτων κατάσχεσης, 462 κατασχέσεων κινητής περιουσίας, έξι κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας και μία διαδικασία πτώχευση.
 
thetoc.gr