Την Τετάρτη αποστολή βοήθειας από την Ιεράπετρα στους πυρόπληκτους - Πως μπορείτε να βοηθήσετε

4:23 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021
04:08 μ.μ. - Δευ, 09/23/2021
Image: Την Τετάρτη  αποστολή βοήθειας από την Ιεράπετρα στους πυρόπληκτους - Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Ο πρόεδρος του ΠΤΕΕΣ Ιεράπετρας Α. Μαμαντόπουλος στον Ηχώ 99.8

Για μια ακόμα φορά η κοινωνία της Ιεράπετρας ετοιμάζεται να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Αυτή τη φορά προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις φωτιές .

Ο πρόεδρος του ΠΤ ΕΕΣ Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι στις κεντρικές αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συλλέγονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ώστε στη συνέχεια σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις προνοιακές δομές κάθε δήμου να διατεθούν όπου υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον εθελοντές του ΕΕΣ συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών και όπου αλλού χρειαστεί για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας. Βέβαια και σε τοπικό επίπεδο εθελοντικές ομάδες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας κάνουν περιπολίες , στο πλαίσιο της πρόληψης.

Ο κ. Μαμαντόπουλος πρόσθεσε ότι  για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα γραφεία του ΕΕΣ στην Ιεράπετρα είναι ανοιχτά 9-12 το πρωί και 6-9 το βράδυ. Ωστόσο και άλλες εθελοντικές ομάδες της περιοχής έχουν αναπτύξει σχετικές πρωτοβουλίες συλλογής τροφίων και άλλων ειδών , όπως, ΕΔΙΚ, Πρόσκοποι, ΙΣΤΟΣ , εθελοντές από την Παχειά Άμμο κλπ. Όλες αυτές οι προσπάθειες θα έχουν ως συντονιστή τον Δήμο Ιεράπετρας και επομένως όλα μαζί τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν με το γραφείο μεταφορών του κ. Σουργιαδάκη στις κεντρικές αποθήκες του ΕΕΣ. Στόχος η αποστολή να φύγει την ερχόμενη Τετάρτη. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τρόφιμα διαρκείας. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε είδη ατομικής υγιεινής κυρίως για γυναίκες και παιδιά, σαμπουάν, πάνες για μωρά , μωρομάντηλα, χαρτί, σερβιέτες αφρόλουτρο κλπ.

Η κοινωνία της Ιεράπετρας πάντα ευαισθητοποιημένη δεν μένει απαθής και αυτή τη φορά θα βρεθεί κοντά σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, τόνισε ο κ. Μαμαντόπουλος

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη 

φωτο αρχείου